Στην εικόνα βλέπετε το concept της Aston Martin DBX.

Η ευθύνη της Κίνας στην Aston Martin DBX

2.453 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2018)

Όσοι χάρηκαν στο άκουσμα της Aston Martin πως θα κατασκευάσει το επερχόμενο SUV DBX, πρέπει να ευχαριστούν την αγορά της Κίνας, καθώς αυτή είναι η αιτία που η βρετανική μάρκα πήρε την απόφαση να δώσει «ζωή» στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της μάρκας, Andy Palmer, ο οποίος μιλώντας σε ξένα μέσα ενημέρωσης είπε ως ο λόγος που το επερχόμενο SUV υπό το λογότυπο DBX, πήρε το «πράσινο» φως για να μπει στη γραμμή παραγωγής είναι η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για τέτοιου είδους μοντέλα στην κινεζική αγορά, η οποία βρίσκεται σε ακμή.
 
Επιπλέον, αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου η μάρκα έχει συνάψει συνεργασία με το Κολλέγιο Σχεδιασμού και Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Tongji της Σαγκάης.
Όμως εκτός από το σχέδιο σημαντικό ρόλο παίζει και η απόχρωση. Μάλιστα ο Palmer μιλώντας στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Πεκίνο τόνισε πως οι κινέζοι προτιμούν πιο ζωντανές αποχρώσεις σε σύγκριση με άλλες αγορές και αυτό είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα λάβει υπ όψιν της η Aston Martin.
 
Επιστρέφοντας στα λεγόμενα περί ακμής της κινεζικής αγοράς, θέλοντας να μιλήσει με αριθμούς ο ισχυρός άντρας της εταιρείας υπογράμμισε πως οι πωλήσεις της μάρκας αυξήθηκαν κατά 89% το 2017, κάτι που την καθιστά στην κορυφή των πωλήσεων μαζί με τη Ferrari, ενώ την ίδια στιγμή πολύ καλά νούμερα σημειώνουν και οι πωλήσεις του SUV Bentley Bentayga.
 
Τέλος να τονίσουμε πως η αγορά της Κίνας είναι η μεγαλύτερη αγορά ειδών πολυτελείας και αντιπροσωπεύει το 1/3 της παγκόσμιας κατανάλωσης, ενώ αναφορικά με την Aston Martin DBX θα κάνει την εμφάνισή της στην Κίνα στα τέλη του 2019.   

AUTOFIT PASXA
skoda