Mόλις 19 μονάδες θα κατασκευαστούν και η κάθε μία από αυτές θα κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ηλεκτρική Carmen με 1.019 ίππους

1.879 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2019)

Η Hispano Suiza Cars αναμένεται να αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο που θα ονομαστεί Carmen και σήμερα έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο μοντέλο.

Προτού ξεκινήσουμε την αναφοράς μας στο αυτοκίνητο να πούμε πως η Hispano Suiza Cars είναι διαφορετική εταιρεία από την Hispano Suiza Automobile που με τη σειρά της θα βρεθεί στην ελβετική πόλη παρουσιάζοντας το Maguari HS1 GTC.
 
Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα μας, το μοντέλο της Hispano Suiza Cars πρόκειται για ένα ηλεκτρικό grand tourer, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία συνδυάζει την πολυτέλεια και την ισχύ. Ο εξωτερικός σχεδιασμός της Carmen έχει εμπνευστεί από το Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia που κατασκευάστηκε το 1938. Το νέο αυτοκίνητο θα έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό, με το εμπρόσθιο μέρος να κοσμείται από μία τραπεζοειδή μάσκα με κυκλικούς προβολείς αλλά και ένα σπλίτερ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συντελεστή οπισθέλκουσας μετράται στα 0,325 cd.
 
Το εσωτερικό θα μπορεί να φιλοξενήσει δύο ανθρώπους, ενώ όπως προαναφέραμε η πολυτέλεια θα είναι μέρος του χαρακτήρα του. Η εταιρεία αναφέρει ότι ρετρό στοιχεία όπως ένα αναλογικό ρολόι και ξύλινα χαρακτηριστικά θα είναι παρόντα, ωστόσο θα υπαρκτά θα είναι και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως ο LED φωτισμός περιβάλλοντος, ένας σύρματος φορτιστής για smartphone αλλά και ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενσωματωμένο σε μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay.
 
Στα μηχανικά σύνολα η Carmen θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με τη συνολική ισχύ των 1.019 ίππων να πηγαίνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Αυτό θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα πριν φτάσει στην περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 χλμ. / ώρα.
 
Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μια μπαταρία 80 kWh, αλλά από την στιγμή που θα ξεκινήσει η παραγωγή, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί με μεγαλύτερης χωρητικότητας πακέτα που θα φτάνου μέχρι και τα 105 kWh. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στο μοντέλο να ταξιδέψει πάνω από 400 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.
 
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, η Carmen είναι αρκετά ελαφριά, καθώς χρησιμοποιεί ένα σκελετό από ανθρακονήματα που ζυγίζει μόνο 195 κιλά. Αυτό βοηθά το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.690 κιλά.
 
Τέλος να σημειωθεί πως μόλις 19 μονάδες θα κατασκευαστούν και η κάθε μία από αυτές θα κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Μείνετε συντονισμένοι στο autotriti.gr, το οποίο από τις 5 Μάρτη θα βρίσκεται στην πόλη της Ελβετίας, όπου μεταξύ άλλων θα σας μεταφέρει και με Live ανταποκρίσεις ότι συμβαίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου.

SPRING SEAT
NISSAN