Η ψηφιακή πρόταση για το SUV της Ferrari.

Η ψηφιακή πρόταση για το SUV της Ferrari.

H νέα Ferrari Purosangue;

7.274 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2019)

Το SUV της Ferrari θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2021, πιθανότατα με κάποιο plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο. Πώς σας φαίνεται;

Το επερχόμενο SUV της Ferrari θα έχει όνομα Purosangue και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα έχει αρκετά κοινά σημεία με την Roma που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2021 και θα χρησιμοποιήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση της νέας πλατφόρμας της ιταλικής φίρμας που έκανε ντεμπούτο με την Roma, με τον ίδιο τον επικεφαλής να εξηγεί σε δηλώσεις του στο Auto Express: «Γενικά, θα έχουμε δύο είδους πλατφόρμες , για κινητήρες μπροστά και πίσω. Ειδικά για την πρώτη πρέπει να περιμένουμε πολλά περισσότερα μοντέλα. Έχουμε ήδη αυτοκίνητα με διάταξη 2 + 2 και 4+, σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε για την Purosangue και ούτω καθεξής.»

Η ισχύς της Purosangue θα πηγάζει πιθανότατα από κάποιο plug-in υβριδικό σύνολο που θα αποτελείται από κάποιο V6 ή V8 κινητήρα βενζίνης, αφού η Ferrari θεωρεί πως το επόμενο  μοντέλο της με κινητήρα V12 δεν θα είναι κάποιο SUV. H φίρμα θα συνεχίσει να αναπτύσσει πάντως τον V12 των 6,5 λίτρων αλλά διστάζει να το συνδυάσει με ηλεκτρική τεχνολογία γιατί σύμφωνα με τους μηχανικούς της «ένα τέτοιο σύνολο θα έκανε το αυτοκίνητο πολύ μεγάλο και πολύ βαρύ».

Ο επικεφαλής Marketing της Ferrari Enrico Galliera δήλωσε πως η ανάπτυξη του επόμενου hypercar έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο να παρουσιαστεί μετά το 2022. Ακόμα, γίνεται λόγος πως η Ferrari δεν θέλει το νέο της υπερ-αυτοκίνητο να ξεπεράσει την SF-90 σε ισχύ αλλά θέλει επικεντρωθεί περισσότερο στο να έχει μικρό βάρος και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.
 

Toyota
test center