2 φωτογραφίες »

To ψηφιακό σχέδιο του Giorgi Tedoradze.

H νέα Ferrari Purosangue;

13.188 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2021)

To πρώτο SUV της Ferrari βρίσκεται προ των πυλών και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής πιστεύει πως το το αυτοκίνητο που δημιούργησε θα μοιάζει πολύ στο νέο μοντέλο της διάσημης ιταλικής μάρκας.


H Ferrari είναι μία από τις λίγες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο που δεν έχει ακόμα στην γκάμα της κάποιο SUV. Αυτό όμως θα αλλάξει πολύ σύντομα, αφού οι Ιταλοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως σύντομα θα αποκαλύψουν το πρώτο τους crossover κάτω από το όνομα Purosangue.

H Ferrari, αν και έχει ξεκινήσεις τις δοκιμές πάνω στο μοντέλο, έχει καταφέρει να το κρατήσει μακριά από τους φακούς των κατασκόπων και έτσι, κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως θα μοιάζει, αφού η Ferrari δεν έχει παρουσιάσει κάποιο concept, ώστε να έχουμε μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Ο Giorgi Tedoradze, ωστόσο δεν δίστασε να παρουσιάσει την δική του πρόταση για το ποια θα είναι εξωτερική σχεδίαση της Ferrari Purosangue, με τον ίδιο να πιστεύει πως το νέο μοντέλο της διάσημης ιταλικής εταιρείας θα είναι κάποιο πραγματικό SUV, στο μέγεθος της Lamboghini Urus. Aυτό σημαίνει ουσιαστικά πως θα έχει τέσσερις πόρτες, μεγάλους χώρους, πορτ-μπαγκάζ πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλο μοντέλο της Ferrari και τεράστια απόσταση από το έδαφος που θα επιτρέπει στην Purosangue να κινείται ακόμα και εκτός ασφάλτου με άνεση.

Ο Tedoradze εμπνεύστηκε από την Lamborghini Urus για να σχεδιάσει την Purosangue και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από τα μικρά και λεπτά φωτιστικά σώματα που έχει το ψηφιακό του σχέδιο και τους δύο μεγάλους αεραγωγούς που έχει στα δύο του άκρα ο μπροστινός προφυλακτήρας. Αντίθετα, πολύ… ιδιαίτερο είναι το πίσω μέρος, καθώς, αν και τα φώτα είναι φουτουριστικά και ενώνονται μεταξύ τους, μια τάση που έχουμε δει σε πολλά νέα μοντέλα, οι απολήξεις της εξάτμισης βρίσκονται πάνω από τον πίσω προφυλακτήρα και την πινακίδα κυκλοφορίας…

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση για το κινητήριο σύνολο που θα επιλέξει να δώσει η Ferrari στη Purosangue. Υπάρχουν αναφορές πως ίσως το SUV «φορέσει» το Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο της SF90 Stradale που αποδίδει 1.000 άλογα, ώστε να δείξει στην Urus ποιο είναι το αφεντικό στην κατηγορία, τίποτα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green