Στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, αποκαλύπτουμε το νέο sedan μοντέλο της Jaguar, που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα μέσα στη χρονιά και θα λανσαριστεί το 2015.

Από την teaser εικόνα, μπορούμε να διακρίνουμε τα σπορτίφ και δυναμικά στοιχεία της νέας Jaguar XE.

Η νέα Jaguar XE θα φέρει 2λιτρους, 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6, με χαμηλές εκπομπές ρύπων (κατασκοπευτική εικόνα).

Η νέα Jaguar XE στην παραγωγή το 2015

10.312 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/3/2014

H Jaguar σχεδιάζει το νέο της «μικρό» sedan, που θα πατά στην αλουμινένια πλατφόρμα iQ -όπως και άλλα νέα μοντέλα της μάρκας- ενώ η εταιρεία φαίνεται ότι θα σταματήσει την παραγωγή της XK.

 
Στην κατασκοπευτική, αποκλειστική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, βλέπουμε τη νέα XE -το επερχόμενο sedan μοντέλο της Jaguar- που θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2014, ενώ το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να φτάσει στις αγορές στις αρχές του 2015.

Ειδικότερα, η νέα XE –σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία- θα είναι ένα sedan μοντέλο -και φυσικά μικρότερο από την XF- που θα πατά στη νέα ελαφριά πλατφόρμα iQ, από αλουμίνιο και στην οποία στηρίζεται επίσης το SUV, C-X17 concept. Παράλληλα, στην ίδια πλατφόρμα θα βασίζονται και άλλα νέα μοντέλα της Jaguar, όπως έχει τονισθεί και παλιότερα.

Επιπλέον, από την κατασκοπευτική εικόνα και την teaser φωτογραφία που δημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα, διακρίνουμε ότι το νέο μοντέλο θα φέρει τη χαρακτηριστική μάσκα της εταιρείας μπροστά, προβολείς με φώτα ημέρας LED και αρκετά σπορτίφ στοιχεία, που συνδυάζουν τη δυναμική εικόνα με την πολυτελή «καταγωγή» του αγγλικού sedan.

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, οι φήμες κάνουν λόγο για 2λιτρους, 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που θα τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6, με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι η πλατφόρμα iQ έχει τη δυνατότητα να «φιλοξενήσει» και μεγαλύτερα σύνολα, όπως τον 3λιτρο V6 που είναι πιθανόν να δούμε και στη νέα XE.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι -σύμφωνα με δημοσιεύματα- η Jaguar προτίθεται να σταματήσει την παραγωγή της XK -η οποία δεν υπήρξε ιδιαίτερα εμπορική για την εταιρεία- ώστε η Jaguar να επικεντρωθεί στην κατασκευή νέων μοντέλων και ειδικά στην επερχόμενη XE.

Tags: JAGUAR XE, sedan, XK, XF