• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Toyota ανακοίνωσε πως το νέο RAV4 Hybrid, αλλά και το επερχόμενο Lexus RX, θα είναι τα πρώτα μοντέλα της που θα εξοπλιστούν με τα προσιτά συστήματα ασφάλειας της φίρμας.

Τα Toyota Safety Sense (TSS) και Lexus Safety System+ (LSS+) θα κοστίζουν 300 και 500 δολάρια αντίστοιχα.

Το πακέτο TSS C θα προσφέρεται σε compact μοντέλα, ενώ το TSS P θα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού μεσαίων και μεγάλων μοντέλων της Toyota.

Το TSS περιέχει τις τεχνολογίες Pre-collision, Lane Departure Alert και Automatic High Beam.

Η προσιτή ασφάλεια της Toyota (+video)

2.697 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/3/2015

Τα επερχόμενα Toyota RAV4 Hybrid και Lexus RX, θα είναι τα πρώτα μοντέλα του ομίλου που θα εξοπλιστούν με τα προσιτά συστήματα ασφάλειας Toyota Safety Sense (TSS) και Lexus Safety System+ (LSS+), τα οποία θα κοστίζουν 300 και 500 δολάρια αντίστοιχα.

 
Η Toyota ανακοίνωσε πως το νέο RAV4 Hybrid, αλλά και το επερχόμενο Lexus RX, θα είναι τα πρώτα μοντέλα της που θα εξοπλιστούν με τα προσιτά συστήματα ασφάλειας της φίρμας. Λόγος γίνεται για τα Toyota Safety Sense (TSS) και Lexus Safety System+ (LSS+), τα οποία θα κοστίζουν 300 και 500 δολάρια αντίστοιχα.

Το πακέτο TSS C θα προσφέρεται σε compact μοντέλα και θα περιλαμβάνει το σύστημα Pre-collision, το οποίο κάνει χρήση καμερών και ραντάρ. Όταν ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα θα παρέχει στον οδηγό οπτικοακουστική προειδοποίηση. Αν αυτός δεν αντιδράσει, το σύστημα θα επέμβει στα φρένα, μειώνοντας την ταχύτητα του οχήματος κατά 30 χλμ./ώρα. Επιπλέον, θα περιέχει τα συστήματα Lane Departure Alert και Automatic High Beam. Το πρώτο προειδοποιεί όταν πας να ξεφύγεις από το ρεύμα κυκλοφορίας σου, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιεί υψηλές και χαμηλές ακτίνες, προκειμένου να εντοπίσει αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα.

Το πακέτο TSS P, πάλι, θα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού μεσαίων και μεγάλων μοντέλων της Toyota, προσφέροντας επιπλέον το Radar Cruise Control, αλλά και αναβαθμισμένο σύστημα Pre-collision που ανιχνεύει την ύπαρξη πεζών. Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως εξελίσσουν μια νέα τεχνολογία επικοινωνίας ανάμεσα σε οχήματα, αλλά και προσαρμοζόμενα φώτα τεχνολογίας LED Array Adaptive High Beam. Τα τελευταία χρησιμοποιούν ανεξάρτητα ελεγχόμενα LED που προσφέρουν καλύτερη φωτεινότητα, χωρίς να τυφλώνουν τους οδηγούς των άλλων οχημάτων.