Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ΜΙΝΙ  έχει ηλεκτροκινητήρα με 184 άλογα και 270 Nm ροπής. Τι αυτονομία έχει με μία μόνο φόρτιση; Πως κατάφερε να μη χάσει ούτε λίτρο από την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ΜΙΝΙ έχει ηλεκτροκινητήρα με 184 άλογα και 270 Nm ροπής. Τι αυτονομία έχει με μία μόνο φόρτιση; Πως κατάφερε να μη χάσει ούτε λίτρο από την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ;

MINI Cooper SE

2.663.876 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Cooper είναι το σημαντικότερο μοντέλο της ΜΙΝΙ στην Εκθεσή μας. Αυτή η έκδοση συνδυάζει την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το μοναδικό χαρακτήρα του MIΝΙ με την νέα «ηλεκτρική» εποχή της αυτοκίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Εξωτερικά, το ΜΙΝΙ Cooper SE δεν έχει μεγάλες διαφορές από το συμβατικό 3θυρο MINI, ενσωματώνοντας ωστόσο στο αμάξωμά του κάποια στοιχεία από το concept μοντέλο που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το κίτρινο φινίρισμα δίνει το παρών στην γρίλια και τους πλαϊνούς καθρέπτες, οι ξεχωριστής σχεδίασης 17 ιντσών ζάντες τραβούν την προσοχή, ενώ η απουσία του συστήματος εξάτμισης πίσω φανερώνει την ηλεκτρική «ψυχή» του Cooper SE.



Το εσωτερικό παραμένει ενδιαφέρον συνδυάζοντας την ρετρό με την σύγχρονη αισθητική, με το φινίρισμα και τις επενδύσει να διαφέρουν σε σχέση με τα συμβατικά MINI. Ο διάκοσμος είναι και πάλι ευχάριστος και high-tech, με την στάνταρ 6,5 ιντσών οθόνη (προαιρετικά 8,8 ιντσών) στο κέντρο του ταμπλό, τον πίνακα οργάνων που διαθέτει και ψηφιακά στοιχεία, αλλά και τον διαφοροποιημένο επιλογέα ταχυτήτων. Η ποιότητα παραμένει καλή με προσεγμένη συναρμολόγηση και φινίρισμα, ενώ οι χώροι δεν διαφοροποιούνται, παραμένοντας οριακά επαρκείς για 4 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών με τη σειρά του παραμένει στα 211 λίτρα χωρητικότητας που είναι μικρός, όμως ίσος με των απλών MINI Cooper.



Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και 270 Nm ροπής που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Χαμηλά στο κέντρο του πλαισίου βρίσκεται μια μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 32,6kWh που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 235 χιλιομέτρων (κατά WLTP). Για την φόρτισή της εως το 80% της χωρητικότητάς της χρειάζεται 3 ώρες και 20 λεπτά ή 4 ώρες και 20 λεπτά για το 100%  από wallbox, ενώ από ταχυφορτιστή ο χρόνος φόρτισης έως το 80% μειώνεται στα 35 λεπτά. Όσον αφορά στις επιδόσεις, το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη τελική ταχύτητα να έχει οριστεί στα 150 χλμ./ώρα. Τέλος, η ηλεκτρική έκδοση έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 18 χλστ. και ζυγίζει 145 κιλά περισσότερο από το Cooper S με το κιβώτιο Steptronic.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto