AUTOCHECK
8 φωτογραφίες »

Διατήρησε την τετραγωνισμένη λογική και τα σκληροτράχηλα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, αλλά το εμβληματικό Land Rover Defender προσφέρει μοντέρνες τεχνολογίες και σύγχρονες ανέσεις που του επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστικό.

Land Rover Defender

2.613.118 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το νέο Land Rover Defender έκανε το ντεμπούτο του, ερχόμενο για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες πλήρως ανασχεδιασμένο, διατηρώντας ωστόσο τα boxy χαρακτηριστικά της προηγούμενης γενιάς.O νέος σχεδιασμός συνοδεύεται από τετράγωνα φωτιστικά σώματα και στρογγυλεμένες γωνίες. Οι πλαϊνές πλευρές είναι αρκετά απλές με μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, ενώ το πίσω μέρος φιλοξενεί τετράγωνα φωτιστικά σώματα και φυσικά τη ρεζέρβα όπως συνηθίζουν τα off-road οχήματα. Τη βάση του νέου Defender αποτελεί η αλουμινένια πλατφόρμα D7x, που σύμφωνα με τη μάρκα είναι η σκληρότερη δομή αμαξώματος που έχει κατασκευάσει ποτέ η Land Rover. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει μέχρι τα 900 κιλά, το στατικό φορτίο οροφής μέχρι τα 300 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης τα 3.500 κιλά.


 
Σε ό,τι αφορά τις νέες τεχνολογίες που κουβαλά το μοντέλο, η τεχνολογία Terrain Response επιτρέπει στους έμπειρους off-roaders να ρυθμίζουν με ακρίβεια τις επιμέρους ρυθμίσεις του Defender ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στις εκτός δρόμου συνθήκες, ενώ οι άπειροι οδηγοί μπορούν να επιτρέψουν στο σύστημα να ανιχνεύσει τις καταλληλότερες ρυθμίσεις του οχήματος χρησιμοποιώντας την έξυπνη λειτουργία Auto.
 
Η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι 291 χιλιοστά, ενώ οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής να μετρούνται σε 38, 28 και 40 μοίρες, αντίστοιχα. Το μέγιστο βάθος στο οποίο μπορεί να αντεπεξέρθει είναι στα 900 χιλιοστά και υποστηρίζεται από το νέο πρόγραμμα Wade του συστήματος Terrain Response.
 


H μάρκα χαρακτηρίζει το εσωτερικό του λειτουργικό και ανθεκτικό. Ένας ψηφιακός πίνακα οργάνων και μία οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης παίζουν κυρίαρχο ρόλο, ενώ ο χώρος αποσκευών του Defender 110 κυμαίνεται από τα 1.075 λίτρα μέχρι τα 2.380, όταν τα καθίσματα είναι πεσμένα.

To νέο Land Rover Defender εφοδιάζεται με ένα 2λιτρο ντίζελ κινητήρα απόδοσης 200 και 240 ίππων, ένα τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων που προσφέρει 300 ίππους, έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων συνδυασμένο με ήπια υβριδικό σύστημα με 400 άλογα και τέλος, με μια Plug-in υβριδική επιλογή με ισχύ 404 άλογα. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.Tο νέο Land Rover Defender είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις εκδόσεις 90 και 110 (δύο και τέσσερις πόρτες) με την πρώτη να φιλοξενεί έως έξι επιβάτες, ενώ τη δεύτερη να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής πέντε, έξι ή 5 + 2 καθισμάτων.

ΠροηγούμενοΕπόμενο μοντέλο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
FALKEN SINCERA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel