To μέλλον της Chrysler φαντάζει -επιτέλους- ευοίωνο

Σχεδίαση-κάψουλα από το "5ο Στοιχείο"

Το ταμπλό-τηλεόραση του Portal

Το highlight του Portal. "Πιάτο" η καμπίνα

Η «πύλη» της Chrysler στο μέλλον

3.250 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2017)

Μετά το ηλεκτρικό Pacifica, οι Αμερικανοί παρουσιάζουν την εντυπωσιακή σπουδή τους για το πολυμορφικό του μέλλοντος.

Το Chrysler Portal έχει σχεδιαστεί με τη «γενιά του Μιλένιουμ» υπόψη, κάτι που γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό από την εντυπωσιακή σχεδίαση. Αμιγώς ηλεκτροκίνητο και ελαφρώς μικρότερο από το Pacifica –με το μεταξόνιο, πάντως, να ξεπερνά τα 3 μέτρα- αποτελεί ότι πιο εντυπωσιακό έχει παρουσιάσει η αμερικανική εταιρία τα τελευταία χρόνια.
 
Σχεδιαστικό highlight είναι αναμφίβολα οι πόρτες, οι οποίες ανοίγουν χωριζόμενες σε δύο μέρη και προσφέρουν όλο το μήκος της καμπίνας για πρόσβαση. Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβει το ταμπλό, το οποίο ουσιαστικά είναι μια τεράστια οθόνη αφής. Το τιμόνι είναι το φετίχ κάθε gadgethead, καθώς μπορεί να υποστηρίξει σύνδεση με περισσότερες από 10 συσκευές.

Πίσω από την φαντασμαγορική σχεδίαση κρύβεται μια μπαταρία 100kW στο δάπεδο του αυτοκινήτου, η οποία στέλνει τη δύναμη σε έναν ηλεκτροκινητήρα ανάμεσα στους εμπρός τροχούς και εξασφαλίζει μέγιστη αυτονομία 300 χιλιομέτρων. Η Chrysler υποστηρίζει πως μπορεί να φορτιστεί για αποστάσεις εως 150 χλμ μέσα σε 20 λεπτά, εφόσον χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής παροχής 350 kW.

Toyota
test center