3 φωτογραφίες »

Η τεχνολογία που βάζει τέλος στην υδρολίσθηση (+vid)

1.984 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2021)

Ένα νέο σύστημα για την αντιμετώπιση της υδρολίσθησης ανέπτυξε η Italdesign μαζί με δύο ακόμα εταιρείες. Δείτε πως μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα.


Mπορεί η Italdesign να είναι περισσότερο γνωστή για τα αυτοκίνητα που δημιουργεί αυτοκίνητα σαν το Nissan GT-R50, αλλά η εταιρεία εργάζεται πάνω και στα συστήματα ασφαλείας.

Επειδή η υδρολίσθηση είναι η αιτία για δεκάδες χιλιάδες ατυχήματα κάθε χρόνο, η Italdesign συνεργάστηκε με την Bosch και την Easyrain για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος που βοηθά τα αυτοκίνητα να μην χάνουν πρόσφυση πάνω στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια μιας βροχής.

To Aquaplaning Intelligent System (AIS) που αναπτύχθηκε από την Easyrain αποτελείται από σένσορες και ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει φαινόμενα υδρολίσθησης. Όταν το σύστημα αντιλαμβάνεται πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, δίνεται εντολή τα μπεκ που υπάρχουν μπροστά από τους εμπρός τροχούς να ψεκάσουν με δύναμη νερό για να απομακρυνθεί η ποσότητα του νερού που βρίσκεται μπροστά τους. Τα ελαστικά έτσι έχουν μικρότερη ποσότητα νερού να διαχειριστούν και έτσι η πρόσφυση είναι πολύ καλύτερη.

Η Easyrain ισχυρίζεται πως το σύστημα βοηθά την απόδοση του αυτοκινήτου κατά 35% στην ευθεία και κατά 30% πάνω στις στροφές. Οι τρεις εταιρείες έχουν ανακοινώσει πως τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι τώρα είναι πολύ ενθαρρυντικά και πως θα συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο σύστημα αυτό.
 

Mercedes
test center