Moτέρ από την F1 θα έχει το AMG One.

H Mercedes-AMG λέει αντίο στο turbo lag!

2.032 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2019)

H νέα τεχνολογία θα κάνει ντεμπούτο στο υπεραυτοκίνητο One αλλά στο μέλλον θα δοθεί σε όλα τα μοντέλα AMG. Διαβάστε τι ετοιμάζει.

Ηλεκτρικούς υπερτροφοδότες θα «φορούν» τα μοτέρ των AMG μοντέλων στο μέλλον σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το αφεντικό του τμήματος επιδόσεων της Mercedes, κ. Tobias Moers.

Mιλώντας στην πρόσφατη Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ο Μoers ξεκαθάρισε επίσης ότι το υπεραυτοκίνητο AMG One θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα εξοπλιστεί με τέτοιους ηλεκτρικούς υπερτροφοδότες λέγοντας επίσης: «Προετοιμαστείτε για ακόμη περισσότερα. Περιμένετε να δείτε».
 
Οι φίλοι της μάρκας ξέρουν πως η Mercedes χρησιμοποιεί ήδη την ηλεκτρική ενέργεια στις AMG 53 εκδόσεις των μοντέλων της. Συγκεκριμένα, ο κάθε ICE κινητήρας χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα που δρα συμπληρωματικά με τα turbo στις χαμηλές στροφές πριν ακόμη σπουλάρουν οι υπερτροφοδότες, μειώνοντας έτσι δραστικά το turbo lag. Ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το τι ετοιμάζει η AMG δεν έχουν αποκαλυφθεί, πάντως ο Moers αποκάλυψε πως αυτή η τεχνολογία θα εξαλείψει το turbo lag και θα παράγει ενέργεια που στην συνέχεια θα χρησιμοποιείται και με άλλη μορφή για την κίνηση του κάθε αυτοκινήτου.

Τέλος, αν και δεν έκανε γνωστό ποιο AMG μοντέλο θα λάβει την παραπάνω τεχνολογία μετά το Οne υπεραυτοκίνητο, φαίνεται πως είναι καθαρά θέμα χρόνου οι ηλεκτρικοί υπερτροφοδότες να εξοπλίσουν όλη την AMG γκάμα της μάρκας.

Mercedes
moto