Τα καλά νέα είναι πως το πέμπτο μοντέλο της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, όπως και το πρωτότυπο EXP12 Speed 6e που είδαμε νωρίτερα φέτος στη Γενεύη.

Το νέο sports car θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με την επερχόμενη Porsche Mission E. Θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το EXP12, ωστόσο από αυτό θα προέρχεται η σχεδιαστική έμπνευση.

Η Bentley είναι φειδωλή σε λεπτομέρειες, αλλά ο πίνακας οργάνων του concept έδειχνε πως το sports car είναι ικανό να κινηθεί για περίπου 480 χλμ. αλλά και πως διαθέτει σύστημα 4κίνησης.

Ηλεκτρική η 5η Bentley

2.011 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2017)

Οι άνθρωποι της Bentley έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα μικρό SUV και ένα νέο sports car, για το ποιο θα είναι το πέμπτο μοντέλο τους. Επέλεξαν «παραδοσιακά» κοιτώντας στο μέλλον, για αυτό και θα φτιάξουν ένα πλήρως ηλεκτρικό νέο σπορ μοντέλο.

Φαίνεται πως οι σχετικά «συγκρατημένες» πωλήσεις της Bentley Bentayga, ήταν αυτές που έγειραν τελικά την πλάστιγγα, στην απόφαση της εταιρείας για το ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο της. Οι επιλογές ήταν δύο, ένα μικρότερο SUV ή ένα νέο sports car και από ότι φαίνεται η Bentley γυρνάει στα «λημέρια» της.
 
Τα καλά νέα είναι πως το πέμπτο μοντέλο της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, όπως και το πρωτότυπο EXP12 Speed 6e που είδαμε νωρίτερα φέτος στη Γενεύη. Σε συνέντευξή του στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, ο CEO της εταιρείας, Wolfgang Durheimer, είπε σχετικά: «Αυτό που μπορώ να πως είναι πως το μικρό SUV δεν είναι πλέον στο σχέδιο».
   
Το αφεντικό της Bentley είπε ακόμα: «Θέλουμε ένα αυτοκίνητο με ηλεκτρικό κινητήρα. Σκοπεύουμε να γίνουμε ηγέτες της πολυτελούς κατηγορίας στην ηλεκτροκίνηση. Βλέπουμε πως αυτό ταιριάζει στην Bentley, υψηλή ροπή χαμηλά και συνεχής επιτάχυνση.».
 
Το νέο sports car θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με την επερχόμενη Porsche Mission E. Θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το EXP12, ωστόσο από αυτό θα προέρχεται η σχεδιαστική έμπνευση. Η Bentley είναι φειδωλή σε λεπτομέρειες, αλλά ο πίνακας οργάνων του concept έδειχνε πως το sports car είναι ικανό να κινηθεί για περίπου 480 χλμ. αλλά και πως διαθέτει σύστημα 4κίνησης.
 
Εκτός από το νέο ηλεκτρικό sports car, η Bentley θα παρουσιάσει προσεχώς και τρεις νέες plug-in hybrid εκδόσεις μοντέλων της. Η Bentayga θα είναι η πρώτη που θα λάβει υβριδική τεχνολογία και θα ακολουθήσουν από κοντά οι Continental και Flying Spur.

SPRING SEAT
citroen