Στην εικόνα βλέπετε την Bentley Flying Spur.

«Ηλεκτρίζει» όλα τα μοντέλα η Bentley

1.524 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2019)

Η Bentley είναι μία από τις πολλές εταιρείες που έχουν ξεκινήσει την ενασχόληση τους με την ηλεκτροκίνηση, κάνοντας την αρχή με την plug-in υβριδική Bentayga, ωστόσο η πολυτελής φίρμα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ακόμα μεγαλύτερη μεταστροφή στο συγκεκριμένο τομέα.

Η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώθηκε περίτρανα από τον Chris Craft ο οποίος αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley για το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ. «Η εταιρεία θα διαθέτει υβριδικές εκδόσεις όλων των μοντέλων που έχει στη γκάμα της μέχρι το 2023», ήταν τα λόγια του Craft στους εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως δεν θα αργήσει να έρθει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας, που προορίζεται για το 2025.
 
Στη συνέχεια το στέλεχος της Bentley ανέφερε πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ένα «μεγάλο κομμάτι του μέλλοντος μας», δείχνοντας έτσι την τάση που υπάρχει και εντός της βρετανικής φίρμας για την κατασκευή αυτοκινήτων με όσο το δυνατόν λιγότερους έως και χωρίς ρύπους. Μάλιστα έκανε γνωστό πως η τάση αυτή ολοένα και αυξάνεται υπογραμμίζοντας πως «πάνω από το 30% των αγοραστών αυτοκινήτων πολυτελείας ενδιαφέρονται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».
 
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το οποίο συνάδει με την Bentley είναι η απουσία θορύβου που έχουν οι ηλεκτροκινητήρες, αυξάνοντας έτσι τα στοιχεία την πολυτέλειας.
 
Από κει και πέρα, περισσότερες πληροφορίες για τα επερχόμενα υβριδικά οχήματα δεν είδαν το φως τη δημοσιότητας, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο θέλει τόσο την Continental GT, όσο και τις Flying Spur και Mulsanne να λαμβάνουν το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης με αυτό της Bentayga. Θυμίζουμε πως το υβριδικό crossover διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 3,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος του επιτρέπει α κινηθεί μέσω ηλεκτρισμού για 50 χιλιόμετρα.   

Mercedes
test center