Η Valkyrie AMR Pro χρησιμοποιεί και αυτή ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Ηorner: «H Valkyrie AMR Pro για το ρεκόρ»

2.319 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2018)

Τον πρώτο υποψήφιο διεκδικητή για το νέο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring αποκάλυψε το αφεντικό της Red Bull στην F1, Christian Ηorner. Δείτε τι είπε.

Στο περιθώριο του προηγούμενο Grand Prix της F1 στην Αυστρία ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης ήταν το ρεκόρ που έκανε η Porsche 919 Hybrid Evo στο Ring με χρόνο 5:19.543. Ο επικεφαλής της Red Bull μάλιστα δήλωσε πως αν και δεν πιστεύει πως κάποιο μονοθέσιο της F1 θα μπορούσε να κάνει παρόμοιο χρόνο, σημείωσε πως αν υπάρχει κάποιο μοντέλο που θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ της Porsche, το μόνο υποψήφιο που γνωρίζει είναι η Valkyrie AMR Pro της Aston Martin. Έχει όμως δίκιο;
 
Συγκρίνοντας τα δύο μοντέλα ξέρουμε ότι η 919 Ηybrid Evo είναι ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου που νίκησε στο Le Mans το 2017, παράγει όμως πλέον 53% περισσότερη κάθετη δύναμη την ίδια ώρα που είναι κατά 39 κιλά πιο ελαφρύ. Το υβριδικό του κινητήριο σύνολο αποδίδει συνολικά 1.176 άλογα, με τον V4 turbo κινητήρα να παράγει 730 άλογα και το ηλεκτρικό μοτέρ 446 PS.  Aπό την άλλη πλευρά, η Valkyrie AMR Pro χρησιμοποιεί και αυτή ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο που συνδυάζει έναν V12 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα από την Cosworth με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ενώ η συνολική απόδοση του αυτοκινήτου λέγεται ότι ξεπερνά τα 1.100 άλογα που μπορούν και επιταχύνουν το μοντέλο μέχρι τα 362 χλμ./ώρα, χάρη και σε μια σειρά αναβαθμίσεων από έναν από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς της F1, τον Αdrian Newey.

Συμπερασματικά, ειδικά αν το βρετανικό μοντέλο ετοιμαστεί κατάλληλα για το Ring, θα μπορούσαμε να το δούμε να σημειώνει αρκετά ανταγωνιστικούς χρόνους. Δεν θα πρέπει πάντως να ξεχάσουμε και την Mercedes-AMG Project One για την οποία ο Tobias Moers είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «θα μπορούσε να κάνει το απόλυτο ρεκόρ στο Ring».

Eσείς τι λέτε; Ποιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να κάνει νέο ρεκόρ στο Ring;

Mercedes
moto