Ήρθε το Nissan Ariya NISMO και ακούγεται σαν αγωνιστικό της Formula E
5 Φωτογραφίες »

Ήρθε το Nissan Ariya NISMO και ακούγεται σαν αγωνιστικό της Formula E

3.893 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Έρχεται στην Ιαπωνία την άνοιξη
- Δύο αεροτομές και κόκκινες πινελιές που τονίζουν την επιβλητικότητα του
- Σε δύο εκδόσεις που προσφέρουν έως 435 άλογα και 600 Nm ροπής
- Κόκκινες πινελιές στο εσωτερικό και αγωνιστικά στοιχεία

Έρχεται στην Ιαπωνία την άνοιξη

Το νέο Nissan Ariya NISMO είναι γεγονός, αφού το παρουσίασε και επισήμως σήμερα στο Τόκιο η ιαπωνική εταιρία. Το σπορ ηλεκτρικό SUV της Nissan είναι βασισμένο στο Ariya e-4ORCE και πρόκειται να βγει στην Ιαπωνία την άνοιξη. Χωρίς να έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες για τις επιδόσεις του, το νέο Ariya NISMO, έρχεται με μια NISMO λειτουργία οδήγησης που μεγιστοποιεί την απόκριση στο γκάζι και κάνει το αυτοκίνητο να ακούγεται σαν αγωνιστικό της Formula E.

Δύο αεροτομές και κόκκινες πινελιές που τονίζουν την επιβλητικότητα του

Όσον αφορά τις μορφολογικές διαφορές του νέου Ariya NISMO, η Nissan άλλαξε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και το έκανε να μοιάζει πιο επιβλητικό και άγριο με έναν έντονο splitter. Η σχεδιαστική ομάδα της Nissan τύλιξε το κάτω μέρος του αμαξιού με μια κόκκινη γραμμή, σαν κλωστή, ενώ παρόμοια κόκκινα στοιχεία υπάρχουν και στους καθρέφτες. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι ακόμα πιο έντονες. Το νέο Ariya NISMO έρχεται με δύο αεροτομές, μια στο τέλος της οροφής και μια μικρότερη, προσαρμοσμένη πάνω στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ.  Πίσω, η Nissan έδωσε στην NISMO έκδοση έναν νέο γυαλιστερό, μαύρο προφυλακτήρα και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Σε δύο εκδόσεις που προσφέρουν έως 435 άλογα και 600 Nm ροπής

Όπως μας πληροφόρησε η εταιρία, το Ariya NISMO θα έρχεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που συνολικά θα προσφέρουν 367 ίππους και 560 Nm ροπής. Οι κινητήρες θα παίρνουν ρεύμα από μια μπαταρία 66 kWh. Η άλλη έκδοση, υψηλότερων επιδόσεων, θα προσφέρει 435 άλογα και 600 Nm και θα συνδυάζεται με μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 91 kWh. Η έκδοση αυτή ζυγίζει 2.220 κιλά, ενώ η βασική 2.080 κιλά.

Κόκκινες πινελιές στο εσωτερικό και αγωνιστικά στοιχεία

Στο εσωτερικό οι κόκκινες γραμμές συνεχίζουν να διατρέχουν το ταμπλό και τον χώρο κάτω από τα χερούλια της πόρτας. Τα καθίσματα έχουν πάνω τους το λογότυπο της Nissan. Το τιμόνι είναι αγωνιστικού-τύπου με μια (σωστά μαντέψατε) κόκκινη λωρίδα στην κορυφή του. Ποιοτικό δέρμα καλύπτει μέρη του ταμπλό και το υποβραχιόνιο ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού.

test center
KIA