3 φωτογραφίες »

HYUNDAI PONY 1.5 GLSi - HYUNDAI CONCEPT 45 - Όχι, δεν πρόκειται για φωτομοντάζ. Αυτά είναι τα κανονικά μεγέθη των δύο μοντέλων.

Hyundai Concept 45: 45 χρόνια εξέλιξης

6.319 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2020)

Χτες ένα Pony, σήμερα επιβήτορας! Mε το Concept 45 η Hyundai, 45 χρόνια μετά το Pony Coupe Concept, δείχνει πώς θέλει να προχωρήσει στο χρόνο. Το πρωτότυπο αυτό παρουσιάζει ακόμα, πόσο έχει εξελιχτεί η Hyundai.

Η Hyundai ανηκει ξεκάθαρα στην πρώτη κατηγορία των κατασκευαστών αυτοκινήτου παγκοσμίως. Και τα μερίδιά της ανεβαίνουν διαρκώς. 

Εικόνα από ένα βροχερό βράδυ, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αμβούργου: μερικές χιλιάδες φίλαθλοι παρακολουθούν τον αγώνα. Στο ημίχρονο, ανάμεσα στις συνηθισμένες κουβέντες και τα αστεία, το βλέμμα πέφτει πάνω σε ένα κόκκινο Hyundai S-Coupe το οποίο κάνει την εμφάνισή του στο στίβο και αρχίζει να κάνει το γύρο του σταδίου. Η Hyundai είναι εκείνη την εποχή αυτό που λέμε «χορηγός φανέλας» στην τοπική ομάδα και αυτό είναι διαφημιστικό δρώμενο για να προβληθεί η σχετικά νέα εταιρεία και να συστηθεί σε ένα κοινό, το οποίο πήγε στο γήπεδο με VW Golf, Ford Mondeo, Opel Vectra ή κάτι ανάλογο. H αντίδραση του κοινού όμως δεν είναι και η πιο φιλική. Μια «βροχή» από κουτάκια μπύρας και λοιπά σνακ αναγκάζουν τον οδηγό να πατήσει αρκετά το γκάζι για να σωθεί. Ο κόσμος θεωρεί τότε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο με το χαρακτηριστικό πίσω σπόιλερ, μπορεί να είναι άξιο, αλλά δεν είναι για την πρώτη λίγκα.

Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός. Είναι ειρωνικό μάλιστα ότι, εκείνη η ομάδα τότε (σ.σ. η HSV) παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας ενώ η Hyundai είναι εδώ και καιρό στην υψηλότερη λίγκα των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Τα μερίδιά της αυξάνονται διαρκώς και η αναγνώριση έρχεται φυσικά και από τους ανταγωνιστές, όπως ο Μάρτιν Βίντερκορ, πρώην πρόεδρος του ομίλου VW, ο οποίος είχε μείνει έκθαμβος όταν είχε μπει στο i30 του 2011 στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEUGEOT NEW EVANS
4green