Hyundai: «Πράσινο» 100% το εργοστάσιό της στην Τσεχία

Hyundai: «Πράσινο» 100% το εργοστάσιό της στην Τσεχία

1.589 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2022)

Το εργοστάσιο Hyundai Motor Manufacturing Czech είναι το πρώτο εργοστάσιο της Hyundai που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Hyundai, πλήρως προσηλωμένη στην επίτευξημη δενικών εκπομπών έως το 2045, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο  της που εδρεύει στην Τσεχία και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου βιωσιμότητας, λειτουργεί πλέον με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το εργοστάσιο παράγει 1 αυτοκίνητο κάθε λεπτό όλο το 24ωρο

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που χρειάζεται το εργοστάσιο για να παράγει 1 αυτοκίνητο κάθε λεπτό, 24 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.
 
Ο Petr Michník, Επικεφαλής Διοίκησης της Hyundai Motor Manufacturing Czech δήλωσε: «Η βιωσιμότητα ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην κατασκευή του εργοστασίου μας και στην έναρξη της λειτουργίας του. Αυτή τη στιγμή αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ειδικά επειδή έχουμε μετατρέψει την κατανάλωση ενέργειας σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Αυτό είναι κάτι που μας ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Ομίλου Hyundai Motor «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα» (Progress for Humanity) και αναδεικνύει τον στόχο μας να έχουμε μηδενικές εκπομπές έως το 2045».

Το εργοστάσιο θα παράγει τη δική του ενέργεια στο μέλλον

Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το εργοστάσιο της HMMC προέρχεται από μια σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων τοπικών μονάδων βιοαερίου ή ηλιακών και αιολικών πηγών. Η ενέργεια που αγοράζει η HMMC συνοδεύεται από πιστοποιητικά Εγγύησης Προέλευσης, που αποδεικνύουν ότι παρήχθη από ανανεώσιμες πηγές.
 
Μελλοντικά, τα σχέδια της HMMC να γίνει ακόμα πιο βιώσιμη θα υπερβούν την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με το εργοστάσιο, όχι μόνο να επιδιώκει να συνεχίσει να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας αλλά και να παράγει τη δική του ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ εγκατεστημένα στις στέγες των εγκαταστάσεών του.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center