Hyundai i20 N Line ή Ford Fiesta ST-Line; Ποιο «σχεδόν» GTi να διαλέξω;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai i20 N Line ή Ford Fiesta ST-Line; Ποιο «σχεδόν» GTi να διαλέξω;

43.433 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2022)

Βρίσκονται στον προθάλαμο των hot-hatch εκδόσεών τους. Τα Ford Fiesta ST-Line και Hyundai N Line δεν είναι απλώς δύο σπορτίφ σε εμφάνιση και με πλούσιο εξοπλισμό μοντέλα, αλλά προβάλλουν ταυτόχρονα μία ξεχωριστή οδηγική εικόνα.

Ό,τι πιο κοντά υπάρχει σε Hyundai i20 N και Fiesta ST

Μιλάμε για δύο ευρέως αναγνωρίσιμα μικρά hatchback στην ελληνική αγορά που δεν περνούν απαρατήρητα. Από την μία πλευρά λοιπόν έχουμε (με αλφαβητική σειρά εμφάνισης) τον «βασιλιά» του elk test στην κατηγορία των μικρών, το ανανεωμένο Ford Fiesta. Αντίπαλός του τίθεται ένα best-seller στην κλάση και το νο.2 στο σύνολο των λιανικών πωλήσεων πέρσι, το Hyundai i20. Μάλιστα, μιας και αναφερθήκαμε στις πωλήσεις λιανικής αξίζει να πούμε πως τα δύο αυτά μοντέλα έχουν το υψηλότερο ποσοστό με 92% για το i20 και 87% για το Fiesta.
 
Πριν λίγο διάστημα είχαμε εστιάσει στις «καυτές» GTi εκδόσεις τους, τα Fiesta ST και i20 N, όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Αυτή την φορά, πάμε ένα σκαλοπάτι παρακάτω και κοντράρουμε τις κορυφαίες επιλογές των «απλών» εκδόσεων. Προτάσεις που συνδυάζουν υπερπλούσιο εξοπλισμό, σπορτίφ και επιθετική εμφάνιση, αλλά και αντίστοιχα σπορ οδική συμπεριφορά που τα βοηθά να ξεχωρίζουν μέσα στις πίστες της πόλης. Επιλέγουμε στα ίδια λεφτά το Ford Fiesta των 125 ίππων στο εξοπλιστικό πακέτο ST-Line και το Hyundai i20 με 120 άλογα και εξοπλισμό N Line, αμφότερα συνεπικουρούμενα από ήπια υβριδική τεχνολογία. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοπλισμός: «Γεμάτο» το i20 N Line, 8ετής η εγγύηση της Ford

Όπως τονίσαμε, οι εξοπλιστικές εκδόσεις είναι κορυφαίες σε επίπεδο παροχών, επομένως οι ανέσεις των δύο δημοφιλών μικρών φτάνουν και περισσεύουν. Πληρέστατη η σουίτα των συστημάτων ασφαλείας του Ford Fiesta, «γεμάτη» και η ομπρέλα Hyundai SmartSense, με τα δύο μοντέλα να έχουν (μεταξύ άλλων) αυτόματο φρενάρισμα, cruise control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης δωρίδας και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Στο κομμάτι του infotainment, αμφότερα έχουν έγχρωμη 8άρα οθόνη αφής, με το i20 να εξοπλίζεται επίσης με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας.

Μεγάλο πλεονέκτημα της Ford, η κορυφαία στην αγορά 8ετής εργοστασιακή εγγύηση, απαντάει όμως γερά η Hyundai με το επίσης μοναδικό πλεονέκτημα της εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων 5 χρόνια. Με λίγα λόγια, και οι δύο είναι σίγουρες για το προϊόν τους, και έτσι ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος έχοντας το κεφάλι του ήσυχο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto