Το αυτοκίνητο μάλιστα εμφανίστηκε και στην εκπομπή Top Gear στην Αμερική.

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε το 2013 από τον Henric Nieminem.

«Κούκλα» Mercedes 500 TE με φροντίδα AMG

2.466 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2019)

Το αυτοκίνητο έχει κάτω από το καπό 5,0 λίτρων μοτέρ με μετατροπή από την AMG, όταν αυτή ήταν ακόμα μια ανεξάρτητη μικρή εταιρεία.

Μια από τις πρώτες AMG που κατασκευάστηκαν ποτέ οδεύει προς δημοπρασία από τον διάσημο οίκο δημοπρασιών RM Sotherby. Πρόκειται συγκεκριμένα για μια Mercedes 500 TE κατασκευής του 1979 που έχει κάτω από το καπό όχι κάποιο εργοστασιακό μοτέρ αλλά έναν V8 κινητήρα 5,0 λίτρων από την AMG.

H μετατροπή έλαβε χώρα όταν η ΑΜG ήταν μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία βελτιώσεων και ο θρύλος λέει πως εκτός από το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες, η μετατροπή αυτή έλαβε χώρα σε μόλις τέσσερα άλλα αυτοκίνητα.
 
Η ύπαρξη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε το 2013 από τον Henric Nieminem, έναν φίλο της εταιρείας από την Kαλιφόρνια, όταν το αγόρασε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του πιθανότατα δεν ήξερε την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το αυτοκίνητο. Αμέσως , ο Nieminem πήγε την 500 TE AMG στην Μercedes-Benz όπου ανακάλυψαν πως το M117 5,0 λίτρων V8 μοτέρ είχε εγκατασταθεί μετά την αγορά του από την Mercedes, αφού πρώτα είχαν λάβει χώρα στο χώρο του κινητήρα μια σειρά από μετατροπές.

 Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει εξοπλιστεί επίσης με νέα πίσω ανάρτηση, ΑΜG bodykit, Recaro καθίσματα με επένδυση στο ίδιο χρώμα με αυτό των θυρών, επιπλέον όργανα για περεταίρω έλεγχο της κατάστασης του αυτοκινήτου κ.α

Το αυτοκίνητο μάλιστα εμφανίστηκε και στην εκπομπή Top Gear στην Αμερική στο επεισόδιο για την επέτειο των 50 ετών παρουσίας της ΑΜG. Η τιμή του αυτοκινήτου θα φτάσει πιθανότητα τις 60.000 με 70.000 ευρώ.
 

Toyota
test center