" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H SEAT παρουσίασε το πρωτότυπο Leon Verde, το οποίο βασίζεται στην πεντάπορτη έκδοση του νέου Leon.

Σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα η συνολική αυτονομία του SEAT Leon Verde αγγίζει τα 816 χιλιόμετρα!

Και σε plug-in υβριδικό το νέο SEAT Leon

Διαβάστηκε από 5430 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/6/2013

H SEAT παρουσίασε το πρωτότυπο Leon Verde, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία και βασίζεται στην πεντάπορτη έκδοση του νέου Leon.

 
Το SEAT Leon Verde αποτελεί το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας τεσσάρων χρόνων, η οποία καρποφόρησε σε συνεργασία με το ερευνητικό πρόγραμμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Cenit Verde.

Το πρωτότυπο SEAT Leon Verde εφοδιάζεται με τον 1400άρη TSI κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 122 ίππων και με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 102 ίππων (75 kW), οι οποίοι συνδυάζονται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και με μπαταρία 8,8 kWh, χάρη στην οποία έχει τη δυνατότητα να κινηθεί μόνο ηλεκτρικά, για 50 περίπου χιλιόμετρα. 

Σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα η συνολική αυτονομία αγγίζει τα 816 χιλιόμετρα, με τις τιμές της μέσης κατανάλωσης και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να είναι 1,6 λτ. / 100 χλμ. και 36 γρ. / χλμ. αντίστοιχα.

Παράλληλα το SEAT Leon Verde είναι εξοπλισμένο και με Human Machine Interface (HMI) συστήματα που συνδέονται μέσω εφαρμογών με smartphone και έτσι ο οδηγός μπορεί να ελέγξει  ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση ενέργειας, την κατάσταση της μπαταρίας, την φόρτιση της κ.α.

Tags: SEAT LEON