Πολύ πιθανό είναι το σενάριο που θέλει την Aston Martin Valkyrie να «κατεβαίνει» στο Ring με σκοπό να κατακτήσει το ρεκόρ της πίστας.

Να σημειώσουμε πως για να κάνει δικό της το ρεκόρ του Ring η Aston Martin Valkyrie θα χρειαστεί ξεπεράσει την Lamborghini Aventador SVJ που έτρεξε την πίστα σε 6: 44.97.

Η Valkyrie έχει συνολική ισχύ 1.176 ίππων και 900 Nm ροπής.

«Καλοβλέπει» το Ring η Aston Martin Valkyrie

1.650 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2019)

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο που θέλει την Aston Martin Valkyrie να «κατεβαίνει» στο Ring με σκοπό να κατακτήσει το ρεκόρ της πίστας.

Η κατάκτηση του ρεκόρ της πίστας του Nüburgring μπορεί να μην είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πολλές φορές όμως αποτελεί ένα δυνατό «χαρτί» για το τμήμα μάρκετινγκ της κάθε μάρκας που προσπαθεί για την καλύτερη προώθηση του μοντέλου.
 
Όταν μάλιστα το μοντέλο αυτό αφορά ένα supercar, τότε η σημασία της κατάκτησης του ρεκόρ μεγεθύνεται. Αυτό σκέφτονται και οι άνθρωποι της Aston Martin και όπως όλα δείχνουν θα «κατεβάσουν» τη νέα Valkyrie στην «Πράσινη Κόλαση» με στόχο να πάρουν στα χέρια τους το ρεκόρ της πίστας.
 
Κάτι τέτοιο προκύπτει και από τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της βρετανικής φίρμας Andy Palmer ο οποίος μιλώντας στα ξένα μέσα ανέφερε: «Σε ορισμένες αγορές, όπως για παράδειγμα η Κίνα, ο χρόνος του Nurburgring είναι σημαντικός κυρίως για την ισχύ ενός supercar. Στην πραγματικότητα, δεν το εξελίσσουμε γι` αυτό το λόγο, , αλλά πιθανότατα θα κάνουμε μία προσπάθεια».
 
Να σημειώσουμε πως για να κάνει δικό της το ρεκόρ του Ring – αν πραγματικά προσπαθήσει – η Aston Martin Valkyrie θα χρειαστεί ξεπεράσει την Lamborghini Aventador SVJ που έτρεξε την πίστα σε 6: 44.97.
 
Η Valkyrie έχει συνολική ισχύ 1.176 ίππων και 900 Nm ροπής. Αυτή πηγάζει από ένα V12 6,5 λίτρων κινητήρα της Cosworth ο οποίος λαμβάνει βοήθεια από την υβριδική τεχνολογία. Η Aston Martin θα κατασκευάσει 150 μονάδες που θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο και άλλες 25 Valkyrie AMR Pro. Όλες βεβαίως έχουν ήδη πωληθεί.

Mercedes
skoda