Κάθε έξι μήνες ένα νέο μοντέλο θα παρουσιάζεται από τη SEAT στα πλαίσια της προϊοντικής επέλασης που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της φίρμας. (Εδώ το SEAT IBE Concept)

Κάθε 6 μήνες νέο μοντέλο από τη SEAT

3.113 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2018)

H SEAT θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε έξι μήνες μέχρι το 2020 και ανακοινώνει την έναρξη της ηλεκτρικής της πολιτικής.

Τα δύο πρώτα μοντέλα που θα λανσαριστούν μέχρι το τέλος του 2018 θα είναι το SEAT Tarraco και το CUPRA Ateca, ενώ το επόμενο έτος θα κάνει το ντεμπούτο της η νέα γενιά του Leon σε 5θυρες και ST εκδόσεις. Έπειτα, τo 2020 θα παρουσιαστεί το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της μάρκας, κατασκευασμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, με αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και η προσθήκη ενός CUV (Crossover Utility Vehicle) στη γκάμα.
 
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο Τύπο από τον Πρόεδρο της SEAT Luca de Meo στα πλαίσια της Ετήσιας Παρουσίασης Αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μαρδίτη. Επίσης, η ισπανική φίρμα κάνει ένα βήμα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα περιλαμβάνει και την υβριδική έκδοση της νέα γενιάς Leon το 2020. Επιπλέον, η μάρκα θα παραμείνει πιστή στα οχήματα που κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό άεριο (CNG) καθώς φυσιά και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
 

Η νέα «επιθετική» προϊοντική πολιτική προκύπτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας, ως αποτέλεσμα του υψηλού ποσοστού επενδύσεων από τότε που κατασκευάστηκε το εργοστάσιο Μαρτορέλ, το 1992. Το 2017 η SEAT διέθεσε 962 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις και έξοδα για έρευνα και ανάπτυξη, 11,6% περισσότερο από το 2016 (862) και 10,1% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της μάρκας. Από το ποσό αυτό, 464 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν αποκλειστικά για έρευνα και ανάπτυξη, ποσοστό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% των συνολικών επενδυτικών δαπανών σε αυτό τον τομέα στην Ισπανία, καθιστώντας έτσι τη μάρκα ως τον κορυφαίο βιομηχανικό επενδυτή στη χώρα.

Από το 2013 έως το 2017, η SEAT επένδυσε περισσότερα από 3,3 δις ευρώ τα οποία διατέθηκαν κυρίως για την μεγαλύτερη «επιθετική» προϊοντική πολιτική καθώς και για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για την επίτευξη του στόχου της εταιρείας στην ενίσχυση της ψηφιοποίησης, της συνδεσιμότητας και της έξυπνης αυτοκίνησης.

Κλείνουμε με τις δηλώσεις του Προέδρου της μάρκας, Luca de Meo, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «η SEAT πρόκειται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε έξι μήνες μέχρι το 2020» και επίσης αποκάλυψε ότι «το 2020 θα είναι το έτος ηλεκτροκίνησης της SEAT με το λανσάρισμα μιας plug-in υβριδικής έκδοσης του νέου SEAT Leon, που θα κατακευαστεί στο Martorell και θα διαθέτει αυτονομία τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων, καθώς και του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού οχήματος της μάρκας, κατακευασμένο πάνω στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group». Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της SEAT θα διαθέτει ανταγωνιστική τιμή, με εξελιγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης με ελάχιστο επίπεδο 2.

AUTOFIT PASXA
Audi