Το κίτρινο τμήμα της λωρίδας λειτουργεί επίσης ως προειδοποιητική ένδειξη.

Κάτι περισσότερο από φωτισμός

3.291 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2020)

Ο εσωτερικός φωτισμός του νέου SEAT Leon είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται!

Το τελευταίο μοντέλο του VW Group είναι το νέο SEAT Leon, το οποίο αν και τεχνικά συνδέεται με τα αδέρφια του από τις άλλες μάρκες του Ομίλου, όπως είναι τα Volkswagen Golf και Skoda Octavia, είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα φωτισμού που δεν διαθέτουν τα τελευταία δύο.
 
Όπως μπορούμε να δούμε στην εικόνα από το εσωτερικό του νέου Leon, από το πάνελ της πόρτας ξεκινάει μία φωτιζόμενη λεπτή λωρίδα, την πορεία της οποίας διακόπτει η μπροστά κολώνα, όμως εκείνη συνεχίζει φτάνοντας σε ολόκληρο το ταμπλό δημιουργώντας ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.
 
Ωστόσο το πιο σημαντικό, δεν είναι πως πρόκειται μόνο για ένα διακοσμητικό φωτιστικό σώμα περιβάλλοντος. Το κίτρινο τμήμα της λωρίδας λειτουργεί επίσης ως προειδοποιητική ένδειξη για ορισμένες λειτουργίες υποβοήθησης του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ανίχνευσης τυφλών σημείων, βοήθειας αλλαγής λωρίδας και άλλων.
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο «έξυπνος» φωτισμός περιβάλλοντος έρχεται στάνταρ από την εξοπλιστική έκδοση της Xcellence για να φέρει «μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην καμπίνα του Leon», όπως αναφέρει η φίρμα. Η SEAT εξηγεί ότι το φωτιστικό «τόξο» αλλάζει το χρώμα του ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, όταν ο κινητήρας ενεργοποιηθεί, θα καλωσορίσει τους επιβάτες με πιο μαλακά χρώματα, ενώ η μετάβαση στο οδηγικό προφίλ Sport θα φέρει πιο λαμπερούς τόνους.
 
Εντυπωσιακό και συνάμα πολύ χρήσιμο το νέο χαρακτηριστικό του SEAT Leon!

home pro
test center