Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα F-Type.

Κεντρομήχανη η νέα F-Type

2.045 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2018)

Η Jaguar σχεδιάζει να φέρει τον αντικαταστάτη της F-Type, με τις πληροφορίες σχετικά με το όνομα αλλά και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου να έρχονται στην δημοσιότητα.

Ξεκινώντας από την ονομασία όπως όλα δείχνουν το νέο μοντέλο θα ονομαστεί J-Type, με τα μέσα του εξωτερικού να αναφέρουν πως οι εργασίες ανάπτυξης του διαδόχου του F-Type βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους μηχανικούς να θέλουν να δώσουν στο κοινό ένα μοντέλο το οποίο θα μπορεί να μπει αντιμέτωπο απέναντι σε αυτά των McLaren και Audi Sport. Για αυτό ακριβώς το λόγο, λέγεται πως το Honda NSX χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για την επόμενης γενιάς Jaguar, η οποία θα κάνει χρήση και της υβριδικής τεχνολογίας.
 
Το νέο μοντέλο παρόλο που θα αντικαταστήσει την F-Type θα έχει ένα διαφορετικό σχεδιασμό ενώ ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι πως θα πρόκειται για ένα κεντρομήχανο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο θα έχει τη δική του σημασία στον εξωτερικό σχεδιασμό, που θα είναι πιο τολμηρός, ενώ παράλληλα θα έρθει και πιο κοντά στο έδαφος.
Η μηχανική σύνθεση του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά αναμένεται ότι τουλάχιστον δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, θα συμπληρώσουν έναν κινητήρα V6 που θα τοποθετηθεί, ενώ η νέα Jaguar όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό θα είναι  και τετρακίνητη, με την ιπποδύναμη να φημολογείται κοντά στους 550 ίππους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μετά την έλευση της νέας F-Type (ή J-Type αν όντως έτσι ονομαστεί) δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή της και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κάτι το οποίο επιτρέπει η ευέλικτη πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί και δεν αποκλείεται αν όντως κάνει την εμφάνισή της να μιλάμε για τον αντίπαλο της Porsche Taycan.   

Toyota
test center