Φουτουριστικό όνομα και πράγμα είναι το νέο πρωτότυπο που αποκάλυψε η Kia.

Tο Futuron εμφανίστηκε ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Tα εμπρός καθίσματα μπορούν να ξαπλώσουν.

Kia Futuron: Έχει το όνομα και τη χάρη

2.260 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2019)

Φουτουριστικό όνομα και πράγμα είναι το νέο πρωτότυπο που αποκάλυψε η Kia. Δείτε περισσότερα για το νέο Kia Futuron.


Το νέο πρωτότυπο της κορεατικής μάρκας έκανε το ντεμπούτου του στη διεθνή έκθεση CIIE που ξεκίνησε στη Σαγκάη της Κίνας και έχοντας το όνομα Futuron παρουσιάζει ένα coupe-SUV με κομψό σχεδιασμό και δύο πόρτες, μέσω του οποίου η Kia – όπως η ίδια αναφέρει - δίνει μία πρώτη «γεύση» για τα μελλοντικά προϊόντα της.
 
 Φυσικά από τη στιγμή που μιλάμε για μελλοντικά αυτοκίνητα η λέξη «ηλεκτρικό» είναι φυσικό επακόλουθο. Έτσι και το Futuron εμφανίστηκε ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept με κίνηση σε όλους τους τροχούς, χωρίς όμως αν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες επ αυτού. Γνωρίζουμε όμως πως το μοντέλο έχει μήκος 4.850 χιλιοστά και ένα τεράστιο μεταξόνιο 3.000 χιλιοστών. Την ίδια στιγμή το ύψος του ανέρχεται μόλις σε 1.550 χιλιοστά. Η γνωστή «μύτη της τίγρης» που χαρακτηρίζει τον πρόβολο στα μοντέλα της Kia έχει επανερμηνευτεί, καθώς είναι αρκετά ευρεία ώστε να συναντά τους προβολείς, ενώ επίσης έχει τη δυνατότητα να φωτίζεται.
 
Πριν περάσουμε στην καμπίνα να τονίσουμε πως το Futuron έχει αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης επιπέδου 4. Έτσι όταν το αυτοκίνητο αναλαμβάνει να κινηθεί μόνο του στο δρόμο τα εμπρός καθίσματα μπορούν να ξαπλώσουν και να ξεκουραστούν. Μάλιστα η μάρκα υποστηρίζει πως οι επιβάτες των μπροστά καθισμάτων είναι εξίσου άνετα με τους επιβάτες που επιλέγουν θέσεις πρώτης κατηγορίας στα μεγάλα αεροπλάνα.
 
Το Futuron όπως το ίδιο λέει είναι αρκετά φουτουριστικό για να το δούμε να μπαίνει στη σύντομα γραμμή παραγωγής, όμως αργά ή γρήγορα κάποια από τα χαρακτηριστικά του θα τα δύμε στα μοντέλα παραγωγής της Kia.   

Hyundai
4green