Κia XCeed & Stonic ετοιμάζουν «υβριδική» επίθεση

10.996 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2020)

Η Kia θα προσφέρει σύντομα υβριδικές και ήπια υβριδικές εκδόσεις στα δύο αυτά SUV. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Mια σειρά από υβριδικές εκδόσεις για τα νέα XCeed και Stonic ετοιμάζεται να λανσάρει η Kia μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνοντας πιθανότατα έτσι την γκάμα εκδόσεων τους.

Όσον αφορά το XCeed, η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως μέσα στις αρχές του 2020, οι εκδόσεις 48V Hybrid και Plug-in Hybrid θα προστεθούν στην υπάρχουσα γκάμα. Πιο συγκεκριμένα, στο Kia XCeed 48V Hybrid, ο αποδοτικός 1,6 λτ. Smartstream diesel θα συνεργάζεται με 48βολτο υβριδικό σύστημα, μειώνοντας περαιτέρω την ήδη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου του πετρελαιοκινητήρα.

Κορυφαία οικονομία υπόσχεται η έκδοση Plug-in Hybrid. Το σύστημα κίνησης θα απαρτίζεται από τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης Kappa GDI, έναν ηλεκτροκινητήρα 44,5 kW, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (6DCT) και μπαταρία πολυμερών λιθίου 8,9 kWh. Η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τους 141 ίππους και η αυτονομία κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να φτάνει τα 60 χιλιόμετρα.

Οι πληροφορίες που έρχονται στα αυτιά μας τις τελευταίες μέρες αναφέρουν πως η Kia θα λανσάρει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 και μια ήπια υβριδική έκδοση για το νέο Stonic χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα. Κατά πάσα πιθανότατα θα πρόκειται για το ίδιο 48V Hybrid σύστημα με τον 1,6 λτ. Smartstream diesel, ωστόσο τίποτα δεν έχει έχει επιβεβαιωθεί.

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.
 

SPRING SEAT
skoda