Eρχεται η ώρα για να σταματήσει η παραγωγή κάποιων μοντέλων που δεν έχουν αρκετές πωλήσεις.

Κόβει μοντέλα η Mercedes

2.060 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Την μείωση της γκάμας της μέσα στα επόμενα χρόνια εξετάζει η Mercedes σύμφωνα με ένα από τα ηγετικά στελέχη της, Ola Kallenius.

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο αυτή τη στιγμή επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης και επερχόμενος CEO της Daimler, Οla Kallenius, σχετικά με το μέλλον της γκάμας της γερμανικής μάρκας.

Ο Σουηδός επικεφαλής δήλωσε πως μετά από 20 χρόνια συνεχούς επέκτασης, έρχεται η ώρα για να σταματήσει η παραγωγή κάποιων μοντέλων που δεν έχουν αρκετές πωλήσεις. Ο ίδιος είπε: «Eίχαμε 20 χρόνια που συνεχώς επεκτείνουμε την γκάμα μας, ειδικά στα SUV. To 2020-2022 θα έχουμε περίπου 40 μοντέλα. Ακόμα και αν τα αγαπάμε σαν παιδιά μας, πρέπει να είμαστε λογικοί, δεν πρέπει να διστάσουμε να τα μειώσουμε».
 
Ο Κallenius πάντως δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ποια θα είναι τα μοντέλα εκείνα που θα κοπούν από την γκάμα, πηγές από την εταιρεία πάντως αναφέρουν πως το SLC roadster είναι το πρώτο υποψήφιο ενώ φαίνεται πως πρόθεση της μάρκας θα είναι και η μείωση των sedan μοντέλων. Σίγουρα πάντως δεν θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαίες εξελίξεις, με τon Kallenious να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπάρχει ριζοσπαστική μείωση. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα εξετάζουμε την γκάμα μας και θα ψάχνουμε τι έχει νόημα και τι όχι ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η αγορά».
 

Toyota
moto