Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένεται να υπάρξουν στη γκάμα οχημάτων της Mercedes.

«Κόβoνται» τα smart

6.098 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2018)

Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένεται να υπάρξουν στη γκάμα οχημάτων της Mercedes, με τη γερμανική φίρμα να αναμένεται να «κόψει» τα smart και να φέρει στη θέση των supermini αυτοκινήτων μία νέα οικογένεια μοντέλων υπό το λογότυπο U-Class.

Την είδηση αυτή αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους μέσα του εξωτερικού, τα οποία κάνουν λόγο πως η Renault θα αποσυρθεί από την εταιρική σχέση για την παραγωγή των Smart όταν το σημερινό ForFour αλλά και το Twingo φτάσουν στο τέλος των κύκλων ζωής τους. Αν επαληθευτούν αυτές οι αλλαγές σημαίνει πως το νωρίτερο μέχρι το 2026 η Mercedes θα έχει αφαιρέσει από τη γκάμα της τα smart.
 
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα ίδια μέσα, η μάρκα δεν σκοπεύει να μείνει «γυμνή» στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων, καθώς στα πλάνα του επερχόμενου διευθύνοντα συμβούλου, Ola Kallenius, υπάρχει ήδη η διάδοχη κατάσταση. Αυτή θα είναι μία νέα οικογένεια αυτοκίνητων πόλης, η οποία θα χαρακτηριστεί από το λογότυπο U-Class, με το «U» να προέρχεται από τη λέξη Urban που στα ελληνικά σημαίνει «αστικός», φανερώνοντας έτσι τον χαρακτήρα που θα έχουν.
Μάλιστα η εν λόγω κατηγορία αναμένεται να καλύψει πλήρως αυτή των supermini με τα μοντέλα της να φτάνουν μέχρι πριν την A-Class. Συγκεκριμένα μέρος του πλάνου είναι η U-Class να προσφερθεί σε τέσσερις εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι η City και θα αποτελείται από τρίθυρα ή πεντάθυρα hatchback, η δεύτερη θα είναι η έκδοση Shuttle που θα προσφέρεται σε υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων, η τρίτη θα είναι η Cargo και θα αφορά ένα μικρό βαν, ενώ η τέταρτη θα είναι η Open Air και θα αποτελείται από ένα διθέσιο μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί μεταξύ του smart coupe και της τρίθυρης A-Class.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη κίνηση η Mercedes σκοπεύει να φέρει ένα ισχυρό αντίπαλο για το Α1 της Audi αλλά και το ΜΙΝΙ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της μάρκας εξετάζουν και άλλες λύσεις με τις οποίες μπορεί να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει το ενδεχόμενο κόψιμο των smart.
 
Ίδωμεν.

Mercedes
KIA