• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Nissan ξεκίνησε να παράγει στο Sunderland της Αγγλίας το νέο μικρό Note (εικόνα), ενώ τα σχέδια της τοπικής παραγωγής συμπεριλαμβάνουν το Qashqai, το Juke και το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf.

Η Nissan επένδυσε 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εργοστασίου στο Sunderland της Αγγλίας κι έλαβε άλλα 11 εκατ. ευρώ επιχορήγηση, ώστε να φτάσει τις 550.000 μονάδες παραγωγής ετησίως.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Nissan Note

3.534 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2013

Η Nissan ανακοίνωσε ότι μπήκε στη γραμμή παραγωγής το νέο Note στο Sunderland της Αγγλίας, καθώς ήδη έχουν επενδυθεί εκεί 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εν λόγω εργοστασίου.

 
Η ιαπωνική φίρμα πιστεύει στην εμπορική πορεία των περισσότερων μοντέλων της στην Ευρώπη, γι αυτό θέλησε να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 150 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη βορειοανατολική Αγγλία και συγκεκριμένα στο Sunderland. Εκτός αυτού, έλαβε κι ως επιχορήγηση από τη βρετανική κυβέρνηση πλέον των 11 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναπτύξει την τοπική μονάδα της για να παράγει περισσότερα μοντέλα και σε συντομότερο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan ήδη ξεκίνησε να παράγει εκεί το νέο μικρό Note, ενώ τα επόμενα σχέδια περιλαμβάνουν το Qashqai, το Juke, καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό Leaf.

Επιπλέον, στόχος είναι στο μέλλον η Nissan να κατασκευάζει στο Sunderland και το πολλά υποσχόμενο compact Q30 της Infiniti, από το 2015.

Σημειωτέον δε ότι το εργοστάσιο της Αγγλίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986, παράγοντας 500.000 οχήματα το χρόνο και με τις νέες επενδύσεις το πλάνο είναι να φτάσει τις 550.000 μονάδες ετησίως.

Tags: NISSAN NOTE