L6: Ντεμπούτο για το πρώτο μοντέλο της κινέζικης IM στην Ευρώπη
3 Φωτογραφίες »

L6: Ντεμπούτο για το πρώτο μοντέλο της κινέζικης IM στην Ευρώπη

1.980 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2024)

- Το ηλεκτρικό σεντάν αναμένεται να βγει στην αγορά εντός 2025
- Με αυτονομία έως 800 χλμ. και ταχύτητα φόρτισης 300 kW
- 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα
- Ανταγωνιστής του L6 το Tesla Model 3, λέει στέλεχος της IM

Το ηλεκτρικό σεντάν αναμένεται να βγει στην αγορά εντός 2025

Η SAIC Motors, συνεχίζει την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή επικράτεια με την εισαγωγή μιας νέας μάρκας αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ονομάζεται IM, τα αρχικά δηλαδή των λέξεων Intelligent Mobility (έξυπνη κινητικότητα) και αναμένεται να συστηθεί ακόμα καλύτερα στη «γηραιά ήπειρο» με το L6, το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η εμπορική του πορεία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025.

Με αυτονομία έως 800 χλμ. και ταχύτητα φόρτισης 300 kW

Η κινεζική μάρκα υπόσχεται ότι το L6 θα διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, με την αυτονομία τους να κυμαίνεται μεταξύ 600 και 800 χιλιομέτρων. Το μοντέλο με την μεγαλύτερη αυτονομία θα εφοδιάζεται με μπαταρία στερεάς κατάστασης χωρητικότητας 100 kWh, σε αντίθεση με εκείνο που θα έχει μικρότερη αυτονομία και θα έχει ως πηγή ενέργειας μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 75 kWh. Η εταιρία λέει ότι το L6 θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt με ταχύτητες φόρτισης πάνω από 300 kW (Θυμίζουμε πως η ταχεία φόρτιση στα Tesla προσφέρει ταχύτητες 250 kW).

0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα

Το ηλεκτρικό σεντάν δεν υπόσχεται μόνο εντυπωσιακή αυτονομία αλλά και υψηλές επιδόσεις. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες για την ιπποδύναμη του μοντέλου δεν έχουν δημοσιευθεί, η IM Motors δηλώνει πως το L6 θα μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα. σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. 

Ανταγωνιστής του L6 το Tesla Model 3, λέει στέλεχος της IM

Η IM λέει ότι το L6 «θα δραστηριοποιείται στον τομέα των premium μοντέλων με κύρια έμφαση στην κατηγορία των executive σεντάν και των μεγαλύτερων SUV». Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας, ο κ. Yude Wang, δήλωσε σε ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού πως ο κύριος ανταγωνιστής του μοντέλου τους θα είναι το Tesla Model 3, άρα πιθανώς το L6 να έρχεται και με παρόμοια τιμή.  

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center