Νέο Lada Granta Cross με τιμή «χώμα»

13.007 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

Η Lada ανακοίνωσε τις τιμές για το λανσάρισμα του νέου Granta Cross που συνδυάζει τις αρετές ενός Crossover με τις διαστάσεις και τους χώρους ενός station wagon και τιμή που μοιάζει αστείο και ξεκινά λίγο πάνω από τις 7.500 ευρώ.

Η Lada προσθέτει ένα ακόμα Crossover μοντέλο στη γκάμα της, λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα του X-Ray Cross, της πρότασης των Ρώσων στην κατηγορία των μικρών SUV. Το νέο Granta Cross, η Crossover station wagon εκδοχή του ρώσικου μικρού, έρχεται να πλαισιώσει το επιτυχημένο όνομα του μοντέλου στην τοπική αγορά, το οποίο διατηρεί μάλιστα την πρωτιά στις πωλήσεις μεταξύ των υπολοίπων μοντέλων της Lada. Νωρίτερα, μάλιστα, σας είχαμε παρουσιάσει και τις τιμές στις οποίες προσφέρεται το έταιρο Crossover της μάρκας, το Lada Vesta Cross sedan που συνδυάζει τα crossover χαρακτηριστικά με τους χώρους ενός σεντάν και κόστος κτήσης που ξεκινά κάτω από 10.500 ευρώ.

Αναφορικά με το Granta Cross, βασίζεται στην πλατφόρμα του Kalina και έχει απόσταση ρεκόρ από το έδαφος (198 χλστ.) για τα δεδομένα της μάρκας, ενώ στο αισθητικό κομμάτι ξεχωρίζει από τα μαύρα, περιμετρικά τοποθετημένα, πλαστικά προστατευτικά, και τις ασημί χρώματος ποδιές στους προφυλακτήρες που προσδίδουν ένα πιο off-road look. Έπειτα, περνώντας στα μηχανικά σύνολα του ρώσικου crossover, εκεί συναντούμε τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ. με απόδοση 87 και 106 ίππων αντίστοιχα. Για τη μετάδοση έχει επιστρατευθεί ένα μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ υπάρχει προαιρετικά και η επιλογή για αυτόματο κιβώτιο.
 
Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά επίπεδα στα οποία θα διατίθεται το Granta Cross υπάρχουν τρεις επιλογές: Classic, Comfort και Luxe με τις τιμές να ξεκινούν από τις 554.900 ρούβλια, ήτοι περί τις 7.580 ευρώ. Το βασικό πακέτο Classic με τον «μικρό» κινητήρα των 87 ίππων έχει μεταξύ άλλων στη φαρέτρα του air condition, αερόσακο οδηγού, φιμέ τζάμια, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους-θερμαινόμενους καθρέπτες κ.α. Έπειτα, το πακέτο Comfort με τον ίδιο κινητήρα έχει στάνταρ θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα με 4 ηχεία, αερόσακους οδηγού-συνοδηγού, κεντρικό κλείδωμα και συναγερμό με το κόστος αγοράς να ξεκινά από τις 577.900 ρούβλια, ήτοι 7.896 ευρώ (592.900 ρούβλια ή 8.100 ευρώ με τον κινητήρα των 106 ίππων και 617.900 ρούβλια ή 8.440 ευρώ το αυτόματο).

Τέλος, το πλουσιότερο πακέτο Lux προσφέρεται αποκλειστικά με τον ισχυρότερο κινητήρα ξεκινώντας από 618.900 ρούβλια, ήτοι 8.457 ευρώ για το μηχανικό κιβώτιο και από 643.900 ρούβλια (8.800 ευρώ) για το αυτόματο. Η λίστα του πακέτου Lux περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: φώτα ομίχλης, θερμαινόμενο παρπρίζ, cruise control, αισθητήρες στάθμευσης, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες κ.α.

Οι παραγγελίες του νέου Lada Granta Cross έχουν ξεκινήσει ήδη στη ρώσικη αγορά, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις 12 Ιουνίου.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center