Lada: Παύση παραγωγής λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία

Lada: Παύση παραγωγής λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία

2.198 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2022)

Στοπ έβαλε στην παραγωγή της η Lada, καθώς η ρωσική μάρκα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις προμήθειες εξαρτημάτων έπειτα από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Γονατίζουν» τη Lada οι κυρώσεις στη Ρωσία

Οι οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία έπειτα από τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία, την αναγκάζουν να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δεκάδες εταιρείες από όλο τον κόσμο έχουν εγκαταλείψει τις δραστηριότητές τους στη χώρα και ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας εντός της χώρας αντιμετωπίζει και εκείνος τις δικές του δυσκολίες, αγγίζοντας ακόμα και την Lada.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε παύση λόγω έλλειψης εξαρτημάτων δύο εργοστάσια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Lada, η οποία ανήκει στην AvtoVAZ που το 67,61 τοις εκατό της οποίας ανήκει στη Renault, έχει σταματήσει την παραγωγή στο κύριο εργοστάσιό της στην πόλη Togliatti αλλά και σε εκείνο που βρίσκεται στην πόλη Izhevsk λόγω της έλλειψης προμηθειών διαφορετικών εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα.  Μάλιστα σημειώνεται πως πάνω από το 20% των εξαρτημάτων που χρειάζεται η Lada προέρχονται από χώρες εκτός Ρωσίας, κυρίως ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Οριστική διακοπή αν παραμείνουν οι κυρώσεις

Προς το παρόν, η παραγωγή έχει σταματήσει για τέσσερις ημέρες, αλλά αυτό είναι μάλλον μόνο η αρχή. Οι πληροφορίες της WSJ υποστηρίζουν ότι εκπρόσωπος της AvtoVAZ σημείωσε πως αν παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις και η απόσυρση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών από τη Ρωσία, τότε θα υπάρξει οριστική διακοπή και στην παραγωγή της Lada, καθώς θα ξεμείνει από βασικά εξαρτήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto