Lexus RZ: Νέο premium ηλεκτρικό crossover
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lexus RZ: Νέο premium ηλεκτρικό crossover

1.874 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Το Lexus RZ είναι το νέο ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζει η ιαπωνική φίρμα, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο teaser βίντεο αλλά και κάποιες πληροφορίες για αυτό!

Ετοιμάζει ηλεκτρικό premium crossover η Lexus 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Lexus για τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών της ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover, το οποίο θα έχει την ονομασία RZ. Η premium μάρκα της Toyota προχώρησε στην ανακοίνωση του γεγονότος μέσω ενός teaser βίντεο, το οποίο είναι και αυτό που μας δίνει τις πρώτες πληροφορίες.
 

Οικείος σχεδιασμός 

Το βίντεο αποκαλύπτει ότι το RZ έχει τη γνωστή μάσκα της Lexus με φωτιστικά σώματα σε σχήμα L. Υπάρχουν μεγάλες εισαγωγές αέρα, ενώ από μία πανοραμικής λήψη στο κλιπ φαίνεται ότι η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη ανάμεσα στο μπροστινό φτερό και την πόρτα του οδηγού. Στο πίσω μέρος, τα φώτα εκτείνονται σε όλο το πλάτος του χωρίς ρύπους μοντέλου, ενώ υπάρχει μια επίπεδη αεροτομή στην οροφή.
 

Πλατφόρμα e-TNGA

Το επερχόμενο RZ χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-TNGA, όπως ακριβώς και το ηλεκτρικό, Toyota bZ4X. Μάλιστα, το σουλούπι ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα φαίνεται να είναι παρόμοιο, ωστόσο το premium μοντέλο της Lexus έχει κάποιες σχεδιαστικές διαφορές για να ξεχωρίζει.
 

Ίσως να υπάξουν κοινά μηχανικά σύνολα με το Toyota bZ4X

Δεδομένης της κοινής πλατφόρμας, τα bZ4X και RZ θα μπορούσαν ενδεχομένως να μοιράζονται ορισμένες επιλογές μετάδοσης κίνησης. Θυμίζουμε πως το εμπροσθιοκίνητο bZ4X τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης που παράγει 204 ίππους και 265 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Το τετρακίνητο μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και προσφέρει μέγιστη ισχύ 217,5 άλογα και 336 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να παραμένει αμετάβλητη, ενώ η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα μειώνεται στα 7,7 δευτερόλεπτα. 
 

Το teaser βίντεο

Περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό Lexus RZ αναμένονται προσεχώς. Μέχρι τότε δείτε το teaser βίντεο. 

Επενδύει ακόμα περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση η Lexus.
-Ανακοίνωσε την έλευση του νέου crossover, RZ.
-Βασισμένο στην πλατφόρμα e-TNGA, όπως ακριβώς και το ηλεκτρικό, Toyota bZ4X.
-Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser βίντεο.
Λες να το δούμε και με μοτέρ υδρογόνου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
Audi