
Κινητήρες: Τεχνολογικά διαμάντια…
Κάθε εταιρεία και κάθε μοντέλο από τα 4 έχει να επιδείξει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μηχανικό επίπεδο. Το νέο Golf ξεχωρίζει όντας και το πιο νέο με την γκάμα του να ενσωματώνει 5 υβρικές εκδόσεις (eTSI) και 2 plug-in υβριδικές (GTE). Αυτές έρχονται να πλαισιώσουν τον 3κύλινδρο TSI των 90 ή 110 ίππων και τον νέο 4κύλινδρο που λειτουργεί σε κύκλο Miller (με 115 και 150 ίππους), καθώς και τις diesel εκδόσεις (TDI) αλλά και την έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης-φ.αερίου (TGI). Οι eTSI εκδόσεις προσφέρουν 3 επίπεδα ισχύος (110, 130 και 150 άλογα), ενώ οι εκδόσεις eHybrid (plug-in) θα αποδίδουν 204 ή 245 άλογα από το υβριδικό σύστημα με τον 1,4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Μεγάλη αλλαγή υφίσταται και στα μηχανικά σύνολα της Opel για το Astra, με αυτό να είναι και το μεγαλύτερο «νέο» στην ανανέωση του μοντέλου. H νέα γκάμα κινητήρων αποτελείται από βενζινοκινητήρες 1,2 λτ. (110, 130 και 145 ίππων), και έναν νέο 1,4λτ. 145 ίππων που προσφέρεται με αυτόματο CVT κιβώτιο. Στους diesel διατίθεται με το νέο 1,5 λίτρων κινητήρα με απόδοση 105 ή 122 ίππων. Όλοι οι κινητήρες του Astra είναι αλουμινένιοι, με ειδικό άξονα εξισορρόπησης για βέλτιστα λειτουργικά χαρακτηριστικά. και διαθέτουν υπερτροφοδότη μεταβλητής γεωμετρίας στους ντίζελ, φίλτρα σωματιδίων και στις βενζίνες, πέρα φυσικά από τους ντίζελ, οι οποίοι έχουν και σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης με ψεκασμό διαλύματος AdBlue. Τo Mazda3 κάνει «χρήση» της Skyactiv τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η Mazda και που αποτελείται από τον μικρότερο 1,5 λτ. των 120 ίππων, τον 2λιτρο που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα των 122 ίππων και τον νέο πρωτοποριακό (επίσης 2λιτρο) Skyactiv-X των 180 ίππων ο οποίος χάρη στην υψηλή συμπίεση (16,3:1) συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των diesel κινητήρων σε κατανάλωση και αυτών της βενζίνης σε απόδοση. Αυτός o κινητήρας ουσιαστικά δουλεύει σε τέσσερις κύκλους: Κύκλο βενζίνης, diesel, Atkinson όταν ο συμπιεστής Roots είναι ανενεργός και Miller όταν αυτός είναι ενεργός και αν και διαθέτει μπουζί, αυτό χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της καύσης μέσω συμπίεσης (όπως συμβαίνει στα diesel). Παράλληλα ενσωματώνει και ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης. Η γκάμα πετρελαίου του διαθέτει τον Skyactiv-D κινητήρα των 1,8 λίτρων με 116 ίππους απόδοση. Η Toyota Corolla ήταν το πρώτο μικρομεσαίο που στηρίχθηκε εν πολλοίς στην υβριδική τεχνολογία, όμως στη νέα της γενιά ξεχωρίζει γιατί προσφέρει 2 υβριδικές εκδόσεις. Η μία εφοδιάζεται με τον 1,8 λτ. κινητήρα που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα του συστήματος αποδίδει 122 ίππους, ενώ αντίστοιχα ο 2,0 λίτρων έχει συνδυαστική ισχύ 180 ίππους. Ο κινητήρας της βασικής έκδοσης της Toyota Corolla είναι ο 1,2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος των 116 ίππων ο οποίος διαθέτει σύστημα διπλού χρονισμού των βαλβίδων και μπορεί να λειτουργήσει και στους δύο κύκλους ( Όττο και ¶τκινσον).
Focus, civic, mazda και Alfa για τον οδηγό!!! Όλα τα άλλα απλώς τσουλανε!
....To Golf δεν σου κανει κου-κου με τιποτα. Η Corolla kαλη, μονο γι' αυτους που κοιτουν την αξιοπιστια. Το Αstra εντελως αδιαφορο, ενας απροσωπος μεσος ορος. Το Mazda 3 θα μπορουσε να ηταν ενα καλο πακετο αν δεν ειχε τοσο τσιμπημενη τιμη και μικρη επιλογη κινητηρων. Λειπουν οι Ιταλοι βλεπετε(Alfa, Lancia) και οι υπολοιποι χορευουν.
Ολα καλά με τα 4, το focus 1.5/150 που τα πατάει όλα σε επιδόσεις, χώρους, αξιοπιστία και οδηγική συμπεριφορά θα το λάβουμε σοβαρά υπ'οψιν στο Ελλάδιστάν ή θα μείνετε κολλημένοι σε γκολφ και κορόλλα??Γιατί αντικειμενικά πλήν τεχνολογικής υποστήριξης τύπου ψηφιακό καντράν και εντυπωσιακή οθόνη δεν το βλέπω πουθενά χειρότερο σε τίποτα άλλο-και μαζί μου και ευρωπαίοι ειδικοί, αφού έχει μέσο όρο 9/10 σε αξιολογήσεις,Εξάλλου όλοι συμφωνούν πως έχει βελτιωθεί τρομερά και θέτει πρότυπο στην κατηγορία, στο δε fun to drive είναι από την σειρά 1 το καλύτερο(οδηγούσα το θρυλικό 1 και από το 2009 έως σήμερα το 2 facelift 1600/115) και στην τελική κύριοι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ οδηγούμε και θα αγοράσουμε ΟΧΙ COMPUTER!!!Υ.Σ. προς τους συντάκτες-καλό είναι σε συγκριτικά τεστ να υπάρχει και κάποια διαβάθμιση-αξιολόγηση-βαθμολόγηση σε αντικειμενικά πλαίσια και μετά την υπέροχη παρουσίαση.Πιστεύω ότι με το θάρρος της γνώμης και αδέκαστα θα βγούν όλοι ωφελημένοι,αναγνώστες, εκδότες και αντιπρόσωποι.Ευχαριστώ
Στην έρευνα που κάνει το auto triti για τις μάρκες που είναι για κλωτσιες, όλες οι γερμανικές μάρκες αυτοκινήτων και ειδικότερα η VOLKSWAGEN οι ιδιοκτήτες έχουν πρόβληματα.
Το Ηonda civic είναι το καλύτερο από όλα. Χώρους, στήσιμο, επιδόσεις, αξιοπιστία.
Αναντιρρητα και τα 4 πολύ καλά, πλην όμως τα 2 γερμανικά βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια όσον αφορά στα θέματα χώρων, από εκεί και πέρα το mazda όμορφο αλλά δυστυχώς ακριβό,για το astra δεν καταλαβαίνω την ανανέωση αφού σύμφωνα με άρθρο σας πρόκειται μέσα στο 2020 να αλλάξει .
Ακόμα δεν τον είδαμε ...... "Μπράβο" για το "αντικειμενικό" άρθρο για ένα αυτοκίνητο (golf) που μόνο το έχουμε δει.....
Πολύ καλό το νέο Golf. Μακάρι να βγει πρώτο σε πωλήσεις
Μακριά από Γερμαναράδες κρύους και αγελαστους. Ναι σ αυτούς που σέβονται τα λεφτά σας.
....Y.Γ. Απ' οσους βλεπω οτι εχουν κανει σχολιο, μονο ενας γραφει καλα λογια για το Golf, κι' αυτος ειναι ιδιοκτητης συνεργειου αυτοκινητων(!!!!!!!!!). Προφανως πιστευει οτι και με το νεο Golf θα κανει ......χρυσες δοουλειες!!!!!!!!
Άλλο ένα σχεδιαστικά αδιάφορο αυτοκίνητο από τους γερμανούς, το οποίο θα είναι και ακριβό! Αλήθεια που είναι τα αντίστοιχα γαλλικά τα οποία είναι άπαιχτα (ΡΕΝΟ - ΠΕΖΟ)? Που είναι η ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ? Η ΦΟΡΝΤ? Η ΧΟΝΤΑ? Ακόμα και η ΧΙΟΥΝΤΑΙ είναι πια κορυφαία εταιρεία, με πιο όμορφα αυτοκίνητα από την VW, συν την κορυφαία αξιοπιστία που δεν έχουν οι γερμανοί. Δυστυχώς η VW δεν πείθει πια!!! .
Εννοείται πως (σχεδόν) το σύνολο των περιοδικών προωθούν τα Γερμανικά αμάξια, τρώνε την παραμυθά ότι είναι καλά αμάξια (ειδικά τα VOLKSWAGEN) και μετά τρέχουν στα συνεργεία. Στην έρευνα του auto triti για το ποια αμάξια είναι για κλωτσιές η VOLKSWAGEN έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε προβλήματα.
Όλα τα αυτοκίνητα πλέον είναι εξίσου αξιόλογα, από εκεί και πέρα μπαίνει το προσωπικό γούστο του καθενός, αν του επαρκούν οι χώροι και φυσικά το πορτοφόλι τους. Mονο μικροδιαφορες υπάρχουν και φυσικά το ερώτημα είναι κατά πόσο κάποιος από εμάς τους μέσους οδηγούς μπορούμε να τις αντιληφθούμε, ειδικά άμα κινούμαστε μέσα στην άναρχη κίνηση της Αττικής τον περισσότερο καιρό και αντε να κάνουμε κι ένα ταξίδι το χρόνο, επιπλέον κατά πόσο απολαμβανουμε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καλούδια που υπάρχουν,πολλές φορές βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου μας γίνονται μέσω της οθόνης αφής και μέχρι να τις ρυθμίσεις και φυσικά δεν έχεις στουκαρει τον μπροστινό σου ,έχεις φτάσει στον προορισμό σου.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ οσο και να μην αρεσει στα περιοδικα ειναι απο την Ανατολη και μονο εκτος της TOYOTA με την αργη και ακριβη COROLLA και τη NISSAN που δεν εχει εκπροσωπο . 1. HONDA CIVIC ασχημο ακριβο αλλα δυνατο και αξιοπιστο . 2. ΚΙΑ CEED το ισορροπημενο . 3. HYUNDAI I30 το ασχημο αδερφακι του ΚΙΑ . VW GOLF μια απο τα ιδια τοσα χρονια καμια αλλαγη , αξιοπιστια 0% . OPEL ASTRA ενα γερασμενο τρικυλινδρο Γερμανικο καροτσι . MAZDA 3 θα μπορουσε με καλυτερο κινητηρα και ποιο οικονομικο με τη πολυ καλη αξιοπιστια που χαρακτηριζει τη MAZDA Να εκθρονιζε το HONDA . FORD FOCUS τρικυλινδρο καροτσι με απιστευτα φρενα και κρατημα . ALFA ROMEO GIULIETTA ενα ακριβο Ιταλικο που περα απο φινετσα δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ αλλο .
Οι φωτογραφίες πλην του mazda έχουν αναντιστοιχία.
Megane rs χωρις κουβέντα