Το στοιχείο που το έκανε να ξεχωρίζει ήταν το χρώμα Black Amethyst.

McLaren Senna άλλαξε χέρια για πόσο;

2.042 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2019)

Γρήγορο και εύκολο χαρτζηλίκι έβγαλε ο πρώτος ιδιοκτήτης μιας McLaren Senna που πρόλαβε να την αποκτήσει πριν το αυτοκίνητο εξαντληθεί.

Το ποσό των 1.457.500 δολαρίων «έπιασε» μια McLaren Senna σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Scottsdale της Arizona από τον οίκο Barrett-Jackson. Ο ιδιοκτήτης θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι όλες οι Senna που κατασκευάστηκαν έχουν βρει τους νέους τους ιδιοκτήτες και η ζήτηση για αυτό το μοντέλο είναι μεγάλη.

Το στοιχείο που το έκανε να ξεχωρίζει ήταν το χρώμα Black Amethyst, μια σκούρα μορφή του μωβ που κάτω από το φως κάνει το αυτοκίνητο να μοιάζει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Σε συνδυασμό με το χρώμα αυτό, και όπως και οι άλλες Senna, το υπερ-αυτοκίνητο φέρει πάνω του πολλά ανθρακονημάτινα και ματ μαύρα αεροδυναμικά μέρη.
 
Ο V8 twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λτ. με ισχύ 800 ίππων και 800 Nm ροπής είναι ικανός να του δώσει καταιγιστικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,8 δλ., ενώ η βελόνα του ταχύμετρου αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 340 χλμ./ώρα. Η McLaren είναι περήφανη και για το σύστημα πέδησης της Senna, το οποίο αποτελείται από carbon ceramic δίσκους και αγωνιστική τεχνολογία. Το αυτοκίνητα πατούν στα ειδικά ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R που σχεδιάστηκαν για την πίστα, αλλά έχουν έγκριση και για το δρόμο.

 Η αρχική τιμή της McLaren Senna στο Ην. Βασίλειο προ φόρων ήταν στις 750.000 λίρες (852.805 ευρώ ή 960.000 δολάρια) αλλά με την προσθήκη απαραίτητου επιπλέον εξοπλισμού η τιμή φτάνει εύκολα το 1,1 εκατομμύριο δολάρια. Και έτσι πάντως, ο πρώτος του ιδιοκτήτης είχε αρκετά μεγάλο κέρδος…

ELASTIKA 2024
OPEL