• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Με 1.267 άλογα το Czinger 21C

8.703 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Η Czinger εργάστηκε για να βελτιώσει το μοντέλο παραγωγής του 21C και πλέον ανακοίνωσε επίσημα τις τελικές προδιαγραφές που θα έχει.

Η Czinger Vehicles με έδρα την Καλιφόρνια αποκάλυψε το πρώτο της hypercar στις αρχές του 2020, παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό 21C. Η εταιρεία έχει εργαστεί για να βελτιώσει το μοντέλο από τότε και σήμερα, ανακοίνωσε τις προδιαγραφές που θα έχει το μοντέλο παραγωγής, το οποίο έχει λάβει κάποιες αναβαθμίσεις με αυτό που είχαμε δει τον Φεβρουάριο του 2020.


Το Czinger 21C θα κατασκευαστεί σε μόλις 80 μονάδες.

Το Czinger 21C θα κατασκευαστεί σε μόλις 80 μονάδες.

 
Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο έχει πλέον πλάτος 2.050 χιλιοστά και βάρος 1.240 κιλά. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2,88 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος συνδέεται με ένα σειριακό κιβώτιο επτά ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Το μοτέρ καύσης συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε μπροστινό τροχό. Έτσι επιτυγχάνεται τετρακίνηση και συνολική ισχύ 1.267 ίππων. Τα ηλεκτρικά μοτέρ τροφοδοτούνται με μπαταρίες λιθίου-τιτανίου, οι οποίες είναι γνωστό ότι επαναφορτίζουν ταχύτερα από άλλες μπαταρίες ιόντων λιθίου.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία το Czinger 21C μπορεί να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, αριθμός ελαφρώς μικρότερος από τα 1,97 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera που είδαμε χθες. Μία ακόμα αλλαγή με το αρχικό μοντέλο είναι η τελική ταχύτητα που πλέον ορίζεται στα 452 χλμ./ώρα.
 
Η Czinger σημειώνει επίσης πως μελλοντικά θα υπάρξει διαθέσιμη και μία αναβάθμιση που θα προσφέρει στο μοντέλο 100 επιπλέον ίππους. Το Czinger 21C θα κατασκευαστεί σε μόλις 80 μονάδες.
 

Σχολιάστε