Το νέο MX-5.

Mε μηχανικό κιβώτιο το 76% των νέων MX-5

2.680 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2019)

Τι και αν η Mazda το προσφέρει και με αυτόματο κιβώτιο; Το κοινό που αγοράζει το γνωστό ιαπωνικό roadster συνεχίζει να προτιμά με συντριπτική πλειοψηφία την χειροκίνητη μετάδοση.

Μπορεί όλο και περισσότερες εταιρείες να επιλέγουν να λανσάρουν τα νέα τους μοντέλα μόνο με αυτόματο κιβώτιο και χωρίς την επιλογή κάποιας μηχανοκίνητης μετάδοσης, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα κάνει η Mazda για ένα μοντέλο όπως το MX-5.

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Mazda, κ. Τim Olson, το 76% του κοινού που αγοράζει το νέο Miata, επιλέγουν να το εξοπλίσουν με την χειροκίνητη μετάδοση σε αντίθεση με το 24% που επιλέγει το αυτόματο κιβώτιο. Αυτά τα ποσοστά είναι ένα συμπέρασμα που βγήκε από τις πωλήσεις του soft-top ΜΧ-5 από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον φετινό Απρίλιο, άρα το δείγμα δεν είναι καθόλου μικρό.
 
Αντίθετα, πιο ισοζυγισμένα ήταν τα πράγματα του MX-5 με την σκληρή οροφή αφού το ποσοστό πωλήσεων με το χειροκίνητο κιβώτιο ήταν 52% έναντι 48% του αυτόματου.

Το γνωστό μας roadster θα προσφέρεται στην Ελλάδα με έναν αναβαθμισμένο 2λιτρο SkyActiv-G κινητήρα, με διαφορετικές κεφαλές κυλίνδρων, νέα πιστόνια και μπιέλες,  απόδοσης 181 ίππων και 205 Nm ροπής.
 
 

Toyota
Audi