Με περισσότερη τεχνολογία και νέο ήχο το Nissan LEAF!

2.430 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2021)

Με περισσότερη τεχνολογία εξοπλίστηκε το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF, το οποίο ενημερώθηκε με ένα νέο ηχητικό σήμα που προειδοποιεί τους πεζούς για την παρουσία του.

Η Nissan δεν έχει μόνο στο μυαλό της την κατασκευή νέων μοντέλων, αλλά και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Από αυτή τη λογική δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε το αμιγώς ηλεκτρικό LEAF το οποίο έλαβε νέα τεχνολογικά συστήματα για να συνεχίσει την πορεία του στις αγορές με ακόμα περισσότερα εφόδια.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Συγκεκριμένα το LEAF έλαβε ενημερώσεις εστιάζοντας στην αυξημένη ασφάλεια, με ένα νέο σύστημα ειδοποίησης για πεζούς και επιπλέον τεχνολογία υποστήριξης οδηγού. Η Nissan έχει ονομάσει τον νέο ήχο προειδοποίησης για τους πεζούς του LEAF «Canto». Σύμφωνα με τη μάρκα δημιουργήθηκε από την ομάδα μηχανικών ήχου στην Ιαπωνία ως soundtrack για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, πριν προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή αγορά.
 
Ο ήχος σχεδιάστηκε για να παρέχει μια παρόμοια ηχητική προειδοποίηση στους πεζούς με έναν κινητήρα καύσης. Ενεργοποιείται αυτόματα με ταχύτητα έως 30 χλμ./ώρα και φυσικά αυξομειώνεται ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο επιταχύνεται, φρενάρει ή κάνει όπισθεν.
 
Για να συμπληρώσει τον νέο ήχο ειδοποίησης για τους πεζούς, η Nissan έχει επίσης καταστήσει το έξυπνο σύστημα παρέμβασης τυφλών σημείων ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού για το ενημερωμένο LEAF. Η συγκεκριμένη τεχνολογία παρακολουθεί την κυκλοφορία των οχημάτων που βρίσκονται κοντά στο LEAF και εάν ο οδηγός αρχίσει να απομακρύνεται από τη λωρίδα ενώ υπάρχει στο τυφλό σημείο του κάποιο άλλο όχημα, τότε το σύστημα θα οδηγήσει αυτόματα το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του για να αποφευχθεί το ατύχημα.

Ακούστε στο πρώτο βίντεο το νέο ήχο του Nissan LEAF 
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

home pro
test center