3 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση για το πώς θα μοιάζει η επόμενη SL.

Mε ρετρό σχεδίαση η νέα Mercedes SL;

2.682 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Εμπνευσμένη σημαντικά από την 300 SL της δεκαετίας του `50 θα είναι η επόμενη SL, κάτι που σημαίνει πως ίσως εξοπλιστεί με «gullwing» πόρτες.


Η Mercedes έχει ήδη ανακοινώσει πως δοκιμάζει την επόμενης γενιάς SL και τώρα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το τι πρέπει να περιμένουμε, ένα χρόνο περίπου πριν την πρεμιέρα της.

Ο αρχισχεδιαστής της Daimler, κ. Gorden Wagener δήλωσε σε βρετανικά μέσα πως το sportscar θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται την Porshce 911 Cabrio και θα έχει ξεχωριστή σχεδίαση, επηρεασμένη από το πρώτο roadster που κατασκευάστηκε στην δεκαετία του `50.

Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα: «Για μένα, η πιο όμορφη SL είναι η πρώτη 300. Και νομίζω ότι έχουμε πάρει λίγο από το DNA της, ξεκινώντας από τις αναλογίες, τις επιφάνειες και το φινίρισμά της. Από αυτή την άποψη, η νέα SL θα είναι πιθανώς ό,τι πιο κοντινό στην πρώτη γενιά».

Η ολοκαίνουργια SL θεωρείται ότι έχει αναπτυχθεί από κοινού με την AMG και θα κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα με την επόμενης γενιάς AMG GT. «Η GT είναι αγωνιστικά χαρακτηριστικά και η SL είναι περισσότερο σπορ αυτοκίνητο, θα δείτε ξεκάθαρα τις διαφορές» δήλωσε ο Wagener.

Εκτός από το ότι δεν θα έχει αναδιπλούμενη σκληρή οροφή, η νέα SL λέγεται ότι θα έχει διάταξη καθισμάτων 2 + 2.για να την καταστήσει πιο κατάλληλη αντίπαλο με την 911 Cabrio.
 

Toyota
test center