Με teaser του νέου WRX S4 STI SPORT μας δελεάζει η Subaru για το Τόκυο

Με teaser του νέου WRX S4 STI SPORT μας δελεάζει η Subaru για το Τόκυο

1.406 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2023)

- Νέες ζάντες, BBS, αεροτομή και μαύρα λογότυπα μαρτυράει το teaser
- «Καλύτερα κρατήματα» και «Υψηλής ποιότητας αίσθηση οδήγησης» υπόσχεται η Subaru
- Ίδιος τετρακύλινδρος Boxer, με 275 ίππους και 375Νm ροπής
- Με τριάδα αγωνιστικών αυτοκινήτων πάει στην έκθεση του Τόκυο

Νέες ζάντες, BBS, αεροτομή και μαύρα λογότυπα μαρτυράει το teaser

Μεταξύ των μοντέλων που ανακοίνωσε η Subaru για την έκθεση αυτοκινήτων του Τόκυο 2024, ένα είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον περισσότερο απ΄ τα άλλα. Μιλάμε για το Subaru WRX S4 STI Sport  το οποίο η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε με μια (και μοναδική) φωτογραφία-teaser που φανερώνει την «ουρά» του αυτοκινήτου.

Απ΄ την φωτογραφία φαίνεται μόνο πως η Subaru επέλεξε νέες ζάντες, BBS, για το τελευταίο τους μοντέλο. Μια μικρή αεροτομή ενσωματωμένη πάνω στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και τα εμβλήματα WRX, S4 και Symmetrical AWD να έχουν μαύρο φινίρισμα έναντι του χρωμίου στο προηγούμενο μοντέλο.

Το WRX S4 STI Sport προορίζεται μάλλον για περιορισμένη παραγωγή και αποκλειστική  διαθεσιμότητα στις ιαπωνικές αγορές.
 

«Καλύτερα κρατήματα» και «Υψηλής ποιότητας αίσθηση οδήγησης» υπόσχεται η Subaru

Η μυστηριακή φύση του teaser αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα για το εάν η ειδική έκδοση θα διαθέτει και άλλες πινελιές στο εξωτερικό, πόσο μάλλον το εσωτερικό του μοντέλου. Κρίνοντας όμως απ΄ την περιγραφή, η Subaru τάζει «καλύτερα κρατήματα» και «υψηλής ποιότητας αίσθηση οδήγησης», υπονοώντας αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση.
 

Ίδιος τετρακύλινδρος Boxer, με 275 ίππους και 375Νm ροπής

Καμία αλλαγή στο σύστημα κίνησης. Όλες οι εκδόσεις ιαπωνικών προδιαγραφών (JDM-Spec) Subaru WRX θα εφοδιαστούν με τον ίδιο τετρακύλινδρο boxer, 2.4 λίτρων. Προσφέροντας 275 ίππους (202 kW) και 375Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης επιστρατεύεται το αυτόματο κιβώτιο CVT που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς με την βοήθεια του συμμετρικού συστήματος AWD.
 

Με τριάδα αγωνιστικών αυτοκινήτων πάει στην έκθεση του Τόκυο

Όσο για τα υπόλοιπα εκθέματα, στο Τόκυο η Subaru θα παρουσιάσει επίσης το BRZ STI Sport με αεροτομή φτιαγμένη από άνθρακα και το Levorg Layback STI Performance διακοσμημένο με σπορ αξεσουάρ. Η υπόλοιπη γκάμα εκθεμάτων για το φετινό «σαλόνι» της Subaru θα περιλαμβάνει μια τριάδα αγωνιστικών αυτοκινήτων: το BRZ GT300 από το πρωτάθλημα Super GT, το Team SDA Engineering BRZ CNF Concept από το Super Taikyu Series 2023 και το WRX NBR Challenge 2024.
 

ford
skoda