Το turbo θα έχει σημαντική παρουσία στην γκάμα της μάρκας και τα επόμενα χρόνια.

Mε turbo μοτέρ το CX-5

3.756 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2018)

Mε νέο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 2,5 λίτρων θα προσφέρεται το Mazda CX-5 σύντομα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

 Mπορεί η Mazda στο παρελθόν να είχε εκφραστεί «υποτιμητικά» για τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ωστόσο η ιαπωνική μάρκα φαίνεται πως θα συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί. Ήδη, το CX-9 προσφέρεται με έναν 2,5 λίτρων turbo κινητήρα όπως και το Mazda6 ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο μοτέρ θα χρησιμοποιηθεί και σε ένα τρίτο μοντέλο της μάρκας.

Σύμφωνα με ένα ντοκουμέντο από μια επιτροπή της Καλιφόρνια, η Mazda θα προσφέρει τον 2,5 λίτρων κινητήρα και στο CX-5 που αυτή την στιγμή αποτελεί  ένα από τα best-seller της μάρκας παγκοσμίως. Αυτή την στιγμή το μοντέλο προσφέρεται είτε με έναν 2λιτρο Skyactiv απόδοσης 160 ίππων είτε με έναν μη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων 190 ίππων. Αν όντως 2,5 λίτρων turbo κινητήρας εξοπλίσει το CX-5 τότε η απόδοση του μοτέρ θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τους 250 ίππους.
 
Έτσι, φαίνεται πως το turbo θα έχει σημαντική παρουσία στην γκάμα της μάρκας και τα επόμενα χρόνια ενώ το ίδιο λέγεται πως θα συμβεί και με το diesel, αφού η μάρκα φαίνεται πως εκτελεί δοκιμές στην ΗΠΑ με το Skyactiv-D κινητήρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πότε το CX-5 θα εξοπλιστεί με το turbo μοτέρ, πηγές αναφέρουν πάντως ότι αυτό θα γίνει είτε στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.
 

NEO TRAFIC
skoda