Αν δεν είσαι off-roader οι εκτός δρόμου ικανότητες του δικίνητου Kia Sportage θα καλύψουν τις απαιτήσεις σoυ. Οι στάνταρ 19άρες ζάντες της έκδοσης GT-Line δίνουν τον πρώτο λόγο στην άσφαλτο.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αν δεν είσαι off-roader οι εκτός δρόμου ικανότητες του δικίνητου Kia Sportage θα καλύψουν τις απαιτήσεις σoυ. Οι στάνταρ 19άρες ζάντες της έκδοσης GT-Line δίνουν τον πρώτο λόγο στην άσφαλτο.

Kia Sportage: Στυλάτο, high-tech και με 7ετή εγγύηση

457.619 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2020)

Το Kia Sportage, με ατού το σούπερ crossover στυλ, την υβριδική diesel οικονομία και τα 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, αποτελεί μια από τις επιλογές της κατηγορίας που αξίζουν μέχρι και το τελευταίο τους ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


H ανανεωμένη έκδοση της τρέχουσας γενιάς του Kia Sportage, που έφερε στο προσκήνιο την ήπια υβριδική diesel έκδοση για ακόμη καλύτερη οικονομία, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη ειδικά στην special έκδοση GT Line, που κολακεύει την χαρακτηριστική μάσκα «μύτη της τίγρης». Το σύστημα αποδίδει 136 ίππους με 320 Nm ροπής στις 2.000-2.250 σ.α.λ. Στην πράξη, ο κινητήρας του Sportage έχει γεμάτη αίσθηση και απόλυτα γραμμική λειτουργία χάρη στο ηλεκτρικό «boost» κάτι που φαίνεται στις «αεράτες» επιδόσεις του, αλλά και στην συγκρατημένη κατανάλωση. Στην άνετη, αλλά όχι τρομερά ευρύχωρη για το μέγεθός του Sportage καμπίνα, το μαύρο, μαλακό, υλικό στο ταμπλό ίσως κάνει κάπως μουντό το διάκοσμο, ωστόσο η ποιότητα κατασκευής και συναρμογής είναι παραπάνω από πολύ καλές. Από την άλλη, ακόμη και στη βασική έκδοση το Sportage είναι πλούσιο σε εξοπλισμό με αρκετούς αυτοματισμούς, οθόνη αφής και πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας. 

Δείχνει αμέσως τις διαθέσεις του
Από τις πρώτες στροφές προς το Κατσιμίδι και μετά στον επαρχιακό δρόμο Καπανδριτίου-Βαρνάβα, το Kia Sportage έδειξε τις σπορτίφ διαθέσεις του, οι οποίες τονίζονται στην έκδοση GT line έκδοση της δοκιμής. Περιορισμένες κλίσεις, σφιχτή αίσθηση, πειστικό τιμόνι, εξαιρετικά φρένα και στάνταρ άξονας πολλαπλών συνδέσμων πίσω, φανερώνουν πως το Sportage έχει κέφι να στρίψει με λιγότερο οικογενειακό στιλ από τα συνηθισμένα. Και είναι αξιόλογο ότι δε χαλάει η ισορροπία με την άνεση παρά τις 19άρες ζάντες (στάνταρ στη GT Line). Κακά τα ψέματα όμως, οι τελευταίες δεν είναι ότι καλύτερο για εκτός δρόμου περιηγήσεις. Επιπλέον όρια στις εκτός δρόμου εμπειρίες βάζει η συγκρατημένη απόσταση από το έδαφος (172 χλστ.) και ο πρόβολος, που περιορίζει τη γωνία προσέγγισης. Το ανανεωμένο Kia Sportage με τα 7 χρόνια εγγύησης, την high-tech εσάνς του ήπιου 48V υβριδικού συστήματος και τον ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα αποτελεί μια από τις δελεαστικές προτάσεις στην κατηγορία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL