Το CX-3 έχει σημειώσει σε κάποιες αγορές καλή εμπορική πορεία.

Mεγαλώνει το επόμενο CX-3

3.824 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2018)

Μεγαλύτερους χώρους, άνεση και οικονομία καυσίμου φαίνεται πως θα διαθέτει το επόμενο Mazda CX-3 που θα λανσαριστεί το 2020. Δείτε τις λεπτομέρειες.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από το επόμενης γενιάς Mazda CX-3, με πλήθος δημοσιευμάτων από την Ευρώπη και την Ασία να αναφέρουν πως το επόμενο μοντέλο να έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το τωρινό.

Παρά το γεγονός ότι το CX-3 έχει σημειώσει σε κάποιες αγορές καλή εμπορική πορεία, η Mazda φαίνεται πως είναι πρόθυμη να μεγαλώσει τις διαστάσεις του για να το κάνει πιο ελκυστικό παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει  πως η επόμενη γενιά δεν θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Mazda2 αλλά αυτή του Mazda3, κάτι που θα το κάνει να μεγαλώσει όσο περίπου το Toyota C-HR και το Hyundai Kona με τον χώρο αποσκευών να μεγαλώνει πολύ παραπάνω από τα 264 λίτρα.
 
Το δάπεδο του Mazda3 που θα χρησιμοποιήσει το επόμενο CX-3 πάντως δεν θα είναι αυτό που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή το μικρομεσαίο μοντέλο, μιας και αυτό θα επωφεληθεί με την σειρά του μαζί με το CX-3 από την SkyActiv II πλατφόρμα που ετοιμάζει η μάρκα. Μεγάλα πλεονεκτήματα της είναι η πιο στιβαρή και σκληρή της κατασκευή ενώ θα εξοπλίζεται με ημιάκαμπτο νέας τεχνολογίας.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται σίγουρα ο βενζινοκινητήρας SkyActiv-X που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο νέο Mazda3 με 187 άλογα και 230 Νm ροπής και πλεονεκτεί σε απόδοση και οικονομία καυσίμου (έως και 30% μειωμένη κατανάλωση). Όσον αφορά τα κιβώτια, θα προσφέρονται κατά πάσα πιθανότατα ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα αυτόματο κιβώτιο.

Η εμπορική πορεία του επόμενης γενιάς CX-3 αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.
 

ELASTIKA 2024
moto