• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάμπριο για 2 ή για 4 τελικά; Εσείς τι προτιμάτε; Διαβάστε την αναλυτική μας δοκιμή για τα δυο «ανοιχτά» μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Η εμφάνιση της C-Class Cabriolet πατάει στις γραμμές της κουπέ, όντας εκλεπτυσμένη και πολύ δυναμική.

Η Mercedes SLC 180 είναι ουδέτερη στις περισσότερες περιπτώσεις. Για να εμφανίσει τον σπορ χαρακτήρα της ως πισωκίνητη κατασκευή θα πρέπει ο δρόμος να είναι γλιστερός.

Θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο δρόμο.

Η Mercedes SLC είναι όμορφη είτε κλειστή είτε ανοιχτή. Ανοιχτή δείχνει τον πιο εκλεπτυσμένο της χαρακτήρα, ενώ κλειστή συνδυάζει την ομορφιά με την δυναμική που διαμορφώνουν οι γραμμές του αμαξώματος.

Test: Mercedes C 180 Cabriolet & SLC 180

Διαβάστηκε από 17920 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/6/2017

Κάμπριο για 2 ή για 4; Ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιβατών, η ουσία είναι μία. Πως τα δύο αυτά κάμπριο μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση. Δοκιμάζουμε την 4θέσια C-Class Cabrio στη βασική της έκδοση και επ` ευκαιρίας πάμε βόλτα με ένα από τα λίγα 2θέσια ρόουνστερ που συνεχίζουν να υπάρχουν…

 
What Ιs Νew 

C-Class Cabriolet
- Μαλακή οροφή που κλείνει/ανοίγει σε 20 δλ.
- 1,6 turbo με 156 άλογα
- Καίει 8,7 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει από 48.680 ευρώ

+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό, αεροδυναμική, κινητήρας
- Ακαμψία με οροφή κατεβασμένη, χώρος αποσκευών, ηχομόνωση οροφής


SLC 
- 1,6 turbo με 156 ίππους
- Σκληρή αναδιπλούμενη οροφή
- Τιμή 48.000 ευρώ

+ Εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής, αίσθηση κάμπριο, οδική συμπεριφορά και αίσθηση, λειτουργία κιβωτίου 9G-Tronic, ανάρτηση
- Τιμή, επιδόσεις και κατανάλωση κινητήρα

 
Αρχές Γενάρη, με τα ορεινά να ξεκινούν να ντύνονται στα λευκά, τη θερμοκρασία κοντά στους 5ο Κελσίου, και εσύ να νομίζεις πως είναι καλοκαίρι, κάτι σημαίνει… Ή ότι το έχεις χάσεις λιγάκι, ή βρέθηκες πίσω από το τιμόνι ενός μοντέλου που μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση. Ευτυχώς δεν συμβαίνει το πρώτο (σ.σ. ελπίζουμε), αλλά το δεύτερο και με μοντέλα δοκιμής τα C 180 Cabriolet και SLC 180 στις βασικές τους εκδόσεις προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα συναισθήματα που σου γεννά ένα κάμπριο, είτε είναι για 4, είτε για 2, είτε έχει μαλακή, είτε υφασμάτινη οροφή, είτε είναι προσανατολισμένο στην άνεση, είτε πιο σπορ.
 
Topless σε 20 δλ.
Η οροφή της C-Class Cabriolet είναι υφασμάτινη και ανοίγει/κλείνει μέσα σε 20 δλ., ενώ η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται μέχρι την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα. Διατίθεται σε μαύρη, καφέ, μπλε ή κόκκινη απόχρωση, ενώ με έξτρα χρέωση (325 ευρώ) μπορεί να λάβει επιπλέον ακουστική ενίσχυση. Εμείς θα επιλέγαμε την μαύρη, και οπωσδήποτε «παχιά». Το ίδιο περίπου χρόνο χρειάζεται και η μεταλλική οροφή Vario Roof της SLC, η οποία όμως δουλεύει με λιγότερα χιλιόμετρα (έως 40 χλμ./ώρα) και δείχνει πιο πολύπλοκη στην κατασκευή της.
 
Ξεκινούν από τα 48.000 ευρώ
Η τιμή και των δύο μοντέλων ξεκινάει από τα 48 χιλιάδες ευρώ. Σίγουρα δεν είναι μικρό το ποσό, αλλά πρόκειται για δύο ιδιαίτερα και premium αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η SLC ξεκινά από τα 48.010 ευρώ, ενώ ή C Cabriolet από τα 48.680 ευρώ. Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό είναι πολύ μεγάλη και κοστίζει ακριβά…

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ