Mercedes C 200 ή GLB 250 στα ίδια άλογα; Σεντάν ή SUV;
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes C 200 ή GLB 250 στα ίδια άλογα; Σεντάν ή SUV;

35.522 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2022)

Διαφορετικά αμαξώματα, το καθένα με τα προτερήματα του, αλλά πολυτέλεια και ιπποδύναμη στα... ίσια. Εσύ ποιο θα διάλεγες; Mercedes C 200 ή GLB 250 με δύο χιλιάρικα επιπλέον;

Σεντάν C-Class ή GLB SUV; Ποια Mercedes θα αγόραζες;

Η μεγάλη γκάμα στα μοντέλα αλλά και στις εκδόσεις που προσφέρει στην ελληνική αγορά η Mercedes-Benz πολλές φορές δημιουργούν διλήμματα στους ενδιαφερομένους. Μάλιστα, η αντιπαράθεση προχωρά συχνά και ανάμεσα σε εκπροσώπους άλλων κατηγοριών. Κάπως έτσι έρχονται απέναντι η C-Class και η GLB. Για εσάς που σωστά θα αναρωτηθείτε: «Τι σχέση έχουν τα δύο αυτά μοντέλα πέραν της κοινής καταγωγής;», αρκεί να πούμε πως αμφότερα, μεταξύ άλλων, προσφέρονται με ισχύ 224 ίππων και με μόλις 2.000 ευρώ διαφορά στο κόστος απόκτησης. Έτσι πολλοί είναι αυτοί που εύλογα θα σκεφτούν να επενδύσουν 2.000 παραπάνω προκειμένου να αποκτήσουν τα οφέλη που προσφέρει ένα SUV αντί ενός σεντάν, ενώ στον αντίποδα υπάρχουν και οι αυτοί που θα επιλέξουν το σεντάν, κάνοντας στην άκρη τη δημοφιλία των SUV. Άλλωστε, Mercedes είναι και τα δύο οπότε η πολυτέλεια δε θα λείπει. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει το εξής: σεντάν ή SUV; Mercedes C 200 ή GLB 250 στα ίδια άλογα με 2 χιλιάρικα επιπλέον;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Αρχοντική η C-Class, επιβλητική η GLB

Η νέα C-Class με 4.751 χλστ. μήκος και 1.438 χιλιοστά ύψος ξεχωρίζει από τις δυναμικές αναλογίες, συνδυάζοντας αριστουργηματικά την αρχοντιά και την κομψότητα με το δυναμισμό. Μάλιστα, δίνει την εντύπωση ότι κινείται ακόμη κι όταν είναι σταματημένη, χάρη στον συνδυασμό κοντού μπροστινού προβόλου, μεγάλου μεταξονίου και πίσω προβόλου. Το σπορ καπό με τους έντονους όγκους τονίζει περισσότερο την αίσθηση αυτή. Παρά την αύξηση των διαστάσεων του αυτοκινήτου, η Mercedes είναι σε θέση να ανακοινώσει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας διατηρήθηκε ίδιος σε Cd 0,24.

Από την άλλη, η GLB δείχνει τις off-road προθέσεις της από την πρώτη κιόλας ματιά, έχοντας μπόλικες γωνίες, ένα αρκετά κάθετο μπροστινό παρμπρίζ και τετραγωνισμένο πίσω μέρος. Παρότι ελάχιστα κοντύτερη και στενότερη από την μεγαλύτερη GLC, η GLB με μήκος 4.634 και πλάτος 1.834 χιλιοστά δείχνει πολύ διαφορετική και πιο κοντά στην GLA, με την οποία άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο πάτωμα. Εν κατακλείδι η GLB διαθέτει δυναμική, περιπετειώδη και σύγχρονη σχεδίαση που την καθιστά επιβλητική ως παρουσία. 

Εσωτερικό: Έχει το προβάδισμα σε χώρους η GLB

Η καμπίνα της Mercedes GLB συνθέτει ένα όμορφο σύνολο με έκδηλο τεχνολογικό υπόβαθρο, όπως διαμορφώνεται από το ενιαίο πλαίσιο στο οποίο τοποθετούνται οι δύο οθόνες, μία που εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και μία του συστήματος multimedia. Η GLB προσφέρει μια ευρύχωρη, αλλά και πρακτική καμπίνα με μεγάλο πλάτος για τους πίσω επιβάτες, αλλά και μπόλικο αέρα για τα γόνατα και το κεφάλι. Ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια διάταξη (υπάρχει και 7θέσια), έχει κορυφαίο ωφέλιμο όγκο, ο οποίος κυμαίνεται από 560 έως 760 λίτρα, χάρη στην πρακτική δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται εμπρός-πίσω.

Στην αντίπερα όχθη η καμπίνα της Mercedes C-Class ξεχωρίζει, λαμβάνοντας στοιχεία από την S-Class. O ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια μεγάλη οθόνη αφής 11,9 ιντσών σε κάθετη διάταξη που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την κεντρική κονσόλα. Επιπλέον, όπως και στην S-Class, υπάρχει η εξελιγμένη μορφή του συστήματος φωνητικών εντολών «Hey Mercedes» για το δεύτερης γενιάς MBUX. Παρότι, το εσωτερικό δείχνει εστιασμένο στους εμπρός επιβάτες, ο «αέρας» για τα γόνατα των πίσω είναι άπλετος. Λόγω της κλίσης της οροφής όμως, ο «αέρας» για το κεφάλι δεν είναι κορυφαίος και οι επιβάτες με ύψος άνω του 1,90 θα δυσκολευτούν. Όσο για το χώρο αποσκευών, τα 455 λτ. είναι αρκετά, αλλά η αλήθεια είναι πως αρκετοί θα αναζητήσουν το κάτι παραπάνω.

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN