Mercedes EQ range: Ηλεκτρική υπεροχή

Mercedes EQ range: Ηλεκτρική υπεροχή

3.985 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2022)

Η πιο πολυτελής ηλεκτρική γκάμα της ελληνικής αγοράς έχει έμβλημα ένα αστέρι. Αυτή είναι η πλήρης σειρά EQ μοντέλων της Mercedes που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Premium οικογενειακό SUV, με 5 και 7 θέσεις

Χώρους ή... περισσότερους χώρους; Στο πρότυπο των βενζινοκίνητων GLA και GLB, η Mercedes προσφέρει δύο επιλογές premium μικρομεσαίων μοντέλων. Ο λόγος για τις Mercedes EQA και EQB οι οποίες έχουν μπαταρία 66,5 kWh για αυτονομία πάνω από 420 χιλιόμετρα. Η βασική τους επιλογή αποδίδει 190 ίππους, ενώ σε ανώτερες εκδόσεις συνδυάζονται και με προηγμένη τετρακίνηση 4MATIC. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο premium οικογενειακών SUV είναι το infotainment MBUX με 2 οθόνες 7,25 ιντσών. Πιο προσιτή οικονομικά είναι η EQA (από 41.950€ με επιδότηση), μοναδική premium ηλεκτρική 7-θέσια της αγοράς η EQB, με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να ρυθμίζεται σε διάφορες κλίσεις και προαιρετικά να μετακινείται έως και 140 χιλιοστά (από 46.750€ με επιδότηση).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

EQE & EQS: Λιμουζίνα που στρίβει και με τους 4 τροχούς

Πολυτέλεια για... προεδρικές μετακινήσεις εγγυώνται τα ηλεκτρικά sedan Mercedes EQE και EQS. Άκρως αεροδυναμικές, οι δύο λιμουζίνες ρολάρουν ήσυχα στον αυτοκινητόδρομο, έχοντας μεγάλη αυτονομία στο ταξίδι που ξεπερνά τα 600 χλμ. Ειδικά στην ηλεκτρική ναυαρχίδα EQS εκείνο με την τεράστια μπαταρία των 107,8 kWh, ενώ ο ισχυρός ενσωματωμένος on-board φορτιστής μειώνει στο ελάχιστο τους χρόνους φόρτισης (πλήρες γέμισμα σε 5 ώρες σε 22άρη Wallbox). Last but not least, η δυνατότητα 4διεύθυνσης, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν μαζί ή αντίθετα με τους μπροστινούς τροχούς, έως 4,5 μοίρες σε στάνταρ και έως 10 μοίρες προαιρετικά και κάτω από 60 χλμ./ώρα για πιο εύκολο παρκάρισμα στα στενά δρομάκια.

Η «πρωτότοκη», EQC, το πολυμορφικό EQV και το smart

Η EQ range γκάμα της Mercedes ολοκληρώνεται με τρία μοντέλα που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, ενισχύοντας τον καθολικό προσανατολισμό της φίρμας. Πιο ευρύχωρη και θηριώδης είναι η EQC, το 4κίνητο SUV των 408 ίππων που «άνοιξε» τον δρόμο για τα υπόλοιπα ηλεκτρικά Mercedes. Πολυχρηστικό στυλ για 8 επιβάτες χαρακτηρίζει την πολυμορφική EQV με τα 204 άλογα, ενώ για όσους μετακινούνται αποκλειστικά εντός πόλης υπάρχει το κλασικό smart (coupe ή cabrio) έχει 130+ χλμ. εμβέλεια και φορτίζει πλήρως σε οικιακή πρίζα σε περίπου 8 ώρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw