Mercedes: «Ήμασταν πιωμένοι όταν είπαμε ναι στην AMG One»
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes: «Ήμασταν πιωμένοι όταν είπαμε ναι στην AMG One»

3.032 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2022)

H μία καθυστέρηση διαδέχεται την άλλη αλλά η Mercedes είναι αποφασισμένη να βάλει το υπερ-αυτοκίνητο AMG One σε παραγωγή.

Δεν εγκαταλείπει όμως την προσπάθεια

Ήταν 2017 όταν η Mercedes παρουσίασε τον Project One concept, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα road-legal υπερ-αυτοκίνητο με κινητήρα προερχόμενο από την Formula 1.

To αρχικό πλάνο ήταν το hypercar να λανσαριστεί το 2019 αλλά, όπως γνωρίζουμε, η Mercedes δεν έχει τελειώσει την παραγωγή ούτε ενός από τα 275 αυτοκίνητα που είχε προγραμματίσει. Η εταιρεία έχει αναφέρει πως έπρεπε να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια, όπως για παράδειγμα ήταν τα ολοένα και σκληρότερα όρια στις εκπομπές ρύπων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Μεθυσμένοι όταν δώσαμε το πράσινο φως για την AMG One»

Όταν ο CEO της Mercedes, κ. Ola Kallenius ρωτήθηκε για το πότε θα βγουν στον δρόμο τα αυτοκίνητα παραγωγής, ο ίδιο αποκρίθηκε: «H ομάδα στην AMG και το τμήμα που ασχολείται με τους κινητήρες της F1 ήρθαν σε εμάς τέσσερα χρόνια πριν και είπαν πως έχουν μια σπουδαία ιδέα, να βάλουν κινητήρα από F1 σε «δρομίσιο» αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος αλλά είμαι σίγουρος πως ήμασταν μεθυσμένοι όταν είπαμε ναι».

Έρχονται νεότερα σύντομα, στην παραγωγή το 2022

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Mercedes είναι αποφασισμένη να φέρει το πρότζεκτ εις πέρας και σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία είναι έτοιμη να κάνει νέες ανακοινώσεις σε λίγες εβδομάδες. Το υπερ-αυτοκίνητο αναμένεται να μπει σε παραγωγή μέσα στο 2022.

Σαν να το μετανιώνουν...
- CEO Mercedes: «Μεθυσμένοι όταν δώσαμε το πράσινο φως για την AMG One»
- Δεν εγκαταλείπει όμως την προσπάθεια
- Έρχονται νεότερα σύντομα, στην παραγωγή το 2022
Πότε λέτε να δούμε το υπερ-αυτοκίνητο στους δρόμους; Λέτε να κάνει πίσω η Mercedes;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto