3 φωτογραφίες »

Μετά την διώρυγα και στο δρόμο: Χάος με μπλοκαρισμένο φορτηγό «Evergreen»!

3.842 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2021)

Πάρε τους στο σπίτι σου για Πρωτοχρονιά! Η (ας το πούμε κομψά) κακοτυχία της «Evergreen» συνεχίζεται, καθώς μετά την διώρυγα του Σουέζ, φορτηγό ίδιας ονομασίας προκάλεσε κομφούζιο και σε δρόμο της Κίνας!

Σατανικές συμπτώσεις με πρωταγωνίστρια την εταιρεία «Evergreen» συναντάμε τις τελευταίες ημέρες και αναρωτιώμαστε πόση κακή τύχη μπορεί συσσωρευτεί σε ένα και μόνο όνομα. Πρώτα, είχαμε την προσάραξη του τεράστιου πλοίου στην διώρυγα του Σουέζ που κόλλησε και προκάλεσε ασφυξία στην διεθνή κίνηση των πλοίων. Από την στιγμή μάλιστα που μιλάμε για το 12% των ημερήσιων παγκόσμιων συναλλαγών, διεκόπη διέλευση προϊόντων αξίας κατ΄ εκτίμησιν περίπου 6-10 δισ. δολαρίων την εβδομάδα!
 
Λίγες ημέρες αργότερα, η εταιρεία φαίνεται πως παραμένει στην... ζώνη του λυκόφωτος. Μπορεί ο οικονομικός αντίκτυπος να είναι σαφώς πιο ήπιος, το αστείο της υπόθεσης όμως είναι έντονο. Σε δρόμο της Κίνας το Σάββατο (27/3) φορτηγό εμπορευμάτων μπλόκαρε την κυκλοφορία προκαλώντας νέο κομφούζιο με το όνομα της «Evergreen» σε κεντρικό πλάνο. Μάλιστα, όπως τόνισαν αρκετοί χρήστες του διαδικτύου, τόσο το φορτηγό όσο και το πλοίο στράφηκαν προς τα δεξιά και σταμάτησαν σε γωνία περίπου 45°.
 
Η ιστορία μας, ωστόσο, έχει... δράκο. Η εταιρεία «Evergreen» έχει στην ευθύνη της μόνο το πλοίο ονομασίας «Ever Given» και η ατυχής συνωνυμία με το φορτηγό απλώς επιβάρυνε την αρνητική διαφήμιση. Δύσκολος καιρός για την «Evergreen»...

Toyota
test center