Μετατρέπει σε ηλεκτρικό το GT-R R32 η Nissan

Μετατρέπει σε ηλεκτρικό το GT-R R32 η Nissan

1.746 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2023)

Μπορεί πολλοί να περιμένουν να δουν τη Nissan να ανακοινώνει το νέας γενιάς GT-R, η μάρκα όμως έχει άλλες προτεραιότητες.

Ούτε λόγος για το GT-R R36

Μπορεί οι φίλοι του Nissan GT-R και οι απανταχού petrolheads να περιμένουν το νέας γενιάς GT-R R36, ωστόσο η ιαπωνική μάρκα έχει βάλει σε προτεραιότητα ένα νέο πρότζεκτ κάτω από το όνομα «R32 EV», το οποίο, όπως μπορεί να αντιληφθήκατε, αφορά τη μετατροπή ενός GT-R R32 σε ηλεκτρικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα αρχικά στάδια η μετατροπή

Το teaser αφήνει να εννοηθεί πως η μετατροπή είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, αφού μπορούμε ακόμη να ακούσουμε τον ήχο του θερμικού κινητήρα και βλέπουμε τις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Η Nissan, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, θεωρείται όμως πως θα προσπαθήσει να κάνει το ηλεκτρικό GT-R R32 τετρακίνητο, τοποθετώντας ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω. Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως οι μηχανικοί θα θελήσουν να κρατήσουν ίδια την κλασική σχεδίαση του αυτοκινήτου, θεωρούμε πως θα χρειαστεί να πειραματιστούν αρκετά για να βρουν τρόπο να τοποθετήσουν τη μπαταρία του ηλεκτρικού συνόλου.

H Νissan αφιέρωσε μια ιστοσελίδα στο αυτοκίνητο

Ο μηχανικός που έχει αναλάβει τη μετατροπή του GT-R δήλωσε για το πρότζεκτ: «Συνδυάζοντας το αυτοκίνητο που αγαπώ περισσότερο με την τεχνολογία που πιστεύω ότι είναι η καλύτερη, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο για το οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενθουσιαστούν».

Για να δημιουργήσει περισσότερο ενδιαφέρον γύρω από τη μετατροπή, η Nissan έχει δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα teaser εικόνες και video.  

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MERCEDES TA 2X
15.3 Toyota 1million