Μια Maserati MC20 κόπηκε στα δύο μετά από σύγκρουση σε δέντρο

Μια Maserati MC20 κόπηκε στα δύο μετά από σύγκρουση σε δέντρο

1.915 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2024)

- Το τροχαίο συνέβη στο Χιούστον στις 13 Φεβρουαρίου, νεκρός ο 42χρονος οδηγός
- Η Maserati έτρεχε με περισσότερα από 161 χλμ./ώρα
- Τα δύο μέρη του αμαξώματος κατέληξαν αρκετά μέτρα μακριά το ένα από το άλλο
- Περαστικοί απεγκλώβισαν τον οδηγό, αλλά ήταν ήδη νεκρός

Το τροχαίο συνέβη στο Χιούστον στις 13 Φεβρουαρίου, νεκρός ο 42χρονος οδηγός

Το σοκαριστικό τροχαίο συνέβη βόρεια του Χιούστον στις 13 Φεβρουαρίου (5:45 μ.μ. τοπική ώρα) και στοίχησε τη ζωή στον οδηγό μιας Maserati MC20 Cielo. O 42χρονος, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να διασχίσει πέντε λωρίδες του αυτοκινητόδρομου Interstate 45 πριν βγει εκτός δρόμου και συγκρουστεί με ένα δέντρο.

Η Maserati έτρεχε με περισσότερα από 161 χλμ./ώρα

Αν και η ακριβής αιτία της απώλειας ελέγχου του οχήματος παραμένει ασαφής, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας το όχημα ταξίδευε με ταχύτητες άνω των 161 χλμ./ώρα. Υπενθυμίζεται ότι η Maserati MC20 Cielo διαθέτει έναν κινητήρα V6 3,0 λίτρων απόδοσης 630 ίππων (463 kW) και 730 Nm ροπής. Αυτό καθιστά εφικτή την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα.

Τα δύο μέρη του αμαξώματος κατέληξαν αρκετά μέτρα μακριά το ένα από το άλλο

Οι αρχές δεν έχουν δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, αλλά ένα βίντεο στο YouTube από τον Scott Engle μας δίνει μια ιδέα για το τι συνέβη. Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο χωρίστηκε στα δύο, με το πίσω μισό του οχήματος να καταλήγει αρκετά μέτρα μακριά από το άλλο μισό. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο χωρίστηκε ακριβώς πίσω από την καμπίνα επιβατών, ενώ υπήρχε ακόμα ισχύς στον ψηφιακό πίνακα οργάνων του MC20, ο οποίος έδειχνε 2.336 χλμ. (1.452 μίλια).

Περαστικοί απεγκλώβισαν τον οδηγό, αλλά ήταν ήδη νεκρός

Περαστικοί και ένας στρατιώτης κατάφεραν να βγάλουν τον οδηγό από το όχημα μετά τη σύγκρουση, αλλά ήταν ήδη νεκρός, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί σε άλλους οδηγούς ή περαστικούς. Μετά το δυστύχημα, τα λείψανα του οδηγού μεταφέρθηκαν στο Ιατροδικαστικό Κέντρο της Κομητείας Μοντγκόμερι για νεκροψία και αυτοκινητόδρομος έκλεισε για λίγη ώρα, καθώς οι αρχές έπρεπε να διερευνήσουν το περιστατικό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT